Segona jornada de la Lliga a Tercera Divisió i arriba ja el primer derbi empordanès de la temporada entre el Palamós i el Figueres, el següent i últim d'aquest curs serà a Palamós el 14 de gener del 2018. Els dos equips s'enfronten aquesta tarda (18.30 h) a Vilatenim, tots dos amb l'objectiu de sumar la primera victòria d'aquesta temporada perquè ni un equip ni l'altre la van aconseguir en l'estrena de la competició.

Malgrat donar bones sensacions, els palamosins no van passar de l'empat a zero a casa davant el Reus B. El Figueres, per la seva banda, va caure per u a zero al camp d'un altre equip recentment ascendit, l'Horta. L'entrenador del Palamós, Vicenç Fernández, veu un partit molt obert en el context d'un grup «molt exigent i competitiu». Aquesta tarda a Figueres diu Fernández que «intentarem fer-nos amb la pilota, sabent de la dificultat perquè el Figueres vol proposar i portar la iniciativa»; tanta igualtat pot provocar que «siguin petits detalls o la qualitat individual d'alguns jugadors qui facin decantar la balança», va apuntar el tècnic del Palamós. Els de Chicho debuten a Vilatenim i ho fan després de perdre al camp de l'Horta (1-0). Segons Fernández, «el Figueres hauria pogut guanyar-hi tranquil·lament perquè va generar ocasions de sobres». Els palamosins, que van cedir un empat sense gols davant el Reus B en el partit inaugural, intentaran millorar certs aspectes per endur-se la primera victòria de la temporada. El tècnic del Figueres, Chicho, considerava que «tenim moltes ganes que arribi el derbi, és igual que sigui al principi, sempre és un partit diferent».

Chicho, per al derbi, tindrà tota la plantilla disponible, a excepció de Joan Pons i Xavi Ferron, lesionats de llarga durada, mentre que els del Baix Empordà tenen el dubte de Fran Ochoa, però recuperen els ex-Figueres Guillem Cornellà i Marc Bonaventura. A més, la darrera incorporació, el davanter Isma Traoré, ja té la documentació a punt i podria debutar avui.