Marc Márquez (Honda) va sumar la seva quarta pole position consecutiva, la sisena de la temporada, en ser el més ràpid al circuit de Silverstone, escenari del Gran Premi d'Anglaterra de MotoGP. Márquez va aconseguir un nou rècord de volta ràpida al traçat anglès en ser el primer en rebaixar els dos minuts per completar els 5.900 metres, 1:59.94, per davant de l'italià Valentino Rossi (Yamaha) i el britànic Cal Crutchlow (Honda).

El pilot gironí Maverick Viñales (Yamaha), encapçalarà la segona fila de la graella de sortida, després de finalitzar en quarta posició la sessió qualificatòria. Viñales comentava, després de la qualificació que «les coses no han anat bé», tot i que afirmava que «hem d'intentar ser el més positius possible, fins i tot quan les coses no van com un vol, com a la qualificació». Com a pronòstic per la cursa, aventura que «serà en grup al principi i, després, el que tingui millor posada a punt tindrà l'oportunitat de tirar i veure què passa»

L'acompanyaran a la segona fila de la graella les Ducati de Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso, mentre que Dani Pedrosa (Honda), que va haver de disputar la Q1 ho farà des del setè lloc.

Márquez va començar liderant la Q2 amb un temps de 2:00.106, quatre dècimes de segon més ràpid que el seu immediat perseguidor, el britànic Cal Crutchlow, que es va col·locar rere seu, però el va superar ben aviat Viñales. Tothome era conscient que la roda bona seria la de Márquez i en la següent volta llançada amb els pneumàtics nous, el de Cervera va aconseguir ser el primer pilot en baixar dels dos minuts a Silverstone, amb una estratosfèrica volta que deixava el rècord del circuit en 1:59.941, mentre per darrere alguns dels seus rivals aconseguien parcials de volta ràpida però van anar fallant al final i no van poder amb el registre del líder del campionat.

Aquest va ser el cas de Valentino Rossi, que en els dos primers parcials va rodar per davant de Márquez, però va fallar en els dos següents i va acabar a 84 mil·lèsimes de Márquez.

Arenas i Isaac Viñales, discrets

Albert Arenas i Isaac Viñales van tenir papers discrets en la qualificació de Moto3 i Moto2, respectivament.

Albert Arenas sortirà des de la vint-i-setena posició al Gran Premi d'Anglaterra, després de patir una aparatosa caiguda, sortosament sense conseqüències sobre el pilot. Arenas haurà de remuntar unes quantes posicions amb la seva Mahindra per intentar entrar dins les posicions que permeten puntuar. El primer a la graella d'avui serà Romano Fenati

De la seva banda, el llançanenc Isaac Viñales, sortirà des de la quinzena posició de la graella de Moto2. No és el seu millor resultat, però evidencia, a cada cursa, que està trobant un bon equilibri amb la seva Kalex, amb la que tants problemes tenia a principi de temporada. La pole va ser per Mattia Pasini. Les curses es retransmeten per Movistar+ a partir de les 13.30.