L'argentí Leo Messi va tornar a ser el guia del Barça i, amb dos gols, va rearmar al seu equip per vèncer a domicili a l'Alabès, que va tenir el seu millor home a la porteria, on Fernando Pacheco va desbaratar nombroses ocasions culers i fins i tot va aturar un penal a l'astre blaugrana. Dues aparicions del de Rosario van ser suficients perquè el Barça s'emportés els tres punts en un xoc que va dominar de principi a fi, tot i que no va poder obrir el compte golejador fins a la segona part i en què l'equip de Vitòria no va poder fructificar les poques ocasions que va tenir.

La primera ocasió del partit va ser per al conjunt d'Ernesto Valverde en el minut tres de partit, amb un cop de cap de Gerard Deulofeu a passada d'Ivan Rakitic que va atrapar Fernando Pacheco. Els culers es van fer amb la pilota des dels minuts inicials, mentre l'Alabès va esperar al seu rival enrere, amb els onze jugadors en el seu propi camp. Tots dos equips tenien clares les seves intencions i mentre el Barcelona va ser fidel a la seva idea de pressionar i recuperar la pilota com més aviat, els bascos buscaven el perill mitjançant contraatacs. Malgrat tot, el guió no va canviar i el Barça va continuar amb el seu domini i possessió i al minut 15, va ser Iniesta el que va provar a Pacheco des de fora de l'àrea. Encara que, no va ser amo de la possessió, l'equip basc es va trobar còmode defensant i no va deixar buits entre línies.

La millor ocasió de l'Alabès va ser al minut 30 quan l'ex del Girona Rubén Sobrino va guanyar en velocitat Piqué i es va plantar davant de Ter Stegen, qui va rebutjar amb el peu la rematada del davanter local, fent una gran intervenció. Al minut 37, el col·legiat no va dubtar a assenyalar penal en interpretar que el brasiler Rodrigo Ely va agafar dins de l'àrea a Piqué. Pacheco va tornar a ser protagonista després d'endevinar el llançament de Leo Messi des dels onze metres.

A la represa, l'Alabès va donar el primer avís amb una internada per la banda esquerra d'Ibai Goméz en els primers compassos, que va posar una pilota a boca de gol per a Manu García, però el capità del conjunt local no va arribar a rematar malgrat estirar-se. Al minut 48 Leo Messi va respondre amb un xut des de fora de l'àrea que buscava l'escaire dret de Fernando Pacheco i que va marxar fora per molt poc.

L'astre argentí va ser el que es va encarregar d'obrir el marcador al minut 55, quan va recollir una pilota perduda dins l'àrea, es va anticipar a Tomás Pina i va introduir la pilota en la porteria local després de colpejar en Alexis. El guió no va canviar després del gol del líder culer i va buscar el segon a través de llargues possessions. Una rematada de Jordi Alba al segon pal en el minut 63 va estar a punt d'augmentar el resultat. En la jugada posterior va arribar el segon dels blaugrana, de nou obra de Leo Messi, que va aprofitar un rebuig desastrós d'Alexis, que va enviar la pilota al cap d'Alcácer i aquest per l'argentí, que va afusellar Pacheco per sentenciar el partit. Messi va continuar portant el pes de l'atac culer i va estar a punt d'anotar el tercer gol, però el seu xut es va estavellar al travesser.

Al minut 88, Ernesto Valverde va donar entrada al terreny de joc a Paulinho, que va entrar en lloc d'Andrés Iniesta, que va sortir ovacionat, debutant i disputant els primers minuts amb la samarreta del Barça.