L'atleta palamosí Adel Mechaal (New Balance) va finalitzar en desena posició al Míting ISTAF de Berlín, un resultat lluny del que ell s'esperava, tot i que encara no havia completat cap 5.000 després de guanyar el campionat d'Espanya de la distància, que, a més, era el primer que completava.

Mechaal, que ha estat centrat tota la temporada al 1.500, en què va arribar a fregar la medalla al Mundial de Londres, va notar la falta d'entrenaments sobre la distància dels cinc quilòmetres i, en una cursa del nivell que s'havia plantejat a la prova berlinesa, no va poder aguantar el ritme dels favorits més enllà dels 3.000 metres.

I és que els 3.000 els tenia ben controlats, també. Aquesta mateixa temporada, en proves de la Diamond League havia aconseguit quedar segon, just darrere de l'imbatible Mo Farah, però li ha faltat, en aquest final de temporada, el fons que li permetés acabar el 5.000 amb garanties. Amb tot, Mechaal va aconseguir rebaixar significativament la marca amb la qual va aconseguir el campionat d'Espanya (14:07.93), deixant el seu registre en 13:27.37, però molt lluny dels 13:11.00 del guanyador, l'atleta de Brunei Birhanu Balew.

Divendres que ve Mechaal correrà un 1.500 a Brussel·les.