La jugada no va ser perfecta, però si que va ser molt bona per a Maverick Viñales (Yamaha). El pilot gironí va aconseguir pujar al segon calaix del podi al circuit anglès de Silverstone, un dels més mítics del campionat, on l'any passat hi va aconseguir la primera victòria a Moto GP. Maverick va aprofitar la caiguda de Márquez (com ho van fer la resta de favorits pel títol) per acostar-se al capdavant de la classificació del Mundial. Viñales iniciava els primers entrenaments amb vint-i-quatre punts de desavantatge respecte al líder, Márquez, i, quan va creuar la línia d'arribada, la diferència ja s'havia reduït a tretze respecte Dovizioso (Ducati), el màxim beneficiat de l'abandonament del de Cervera, que va veure com l'Honda el deixava tirat a la volta 13, per un trencament de motor. Márquez queda segon al Mundial a nou punts de Dovizioso i només quatre per davant de Viñales.

I és que el titular de la cursa d'ahir a Silverstone va ser que Márquez no va aconseguir la victòria. Després de la pole position i el rècord de volta ràpida, deixant-la en menys de dos minuts (1:59.941), tot semblava apuntar que el pilot d'Honda aconseguiria la seva quarta victòria de la temporada, però una avaria a la seva moto va provocar l'efecte contrari i va tornar a deixar el Mundial ben obert. I és que fins i tot es podria considerar encara dins la lluita Valentino Rossi (Yamaha), quart a 26 punts i Dani Pedrosa (Honda), cinquè a 35, que es podrien reenganxar a la lluita per adjudicar-se el campionat.

Valentino Rossi va sorprendre Márquez quan es van apagar els semàfors. L'italià va entrar primer a final de recta i va començar a obrir diferències respecte als seus perseguidors, Viñales, Márquez, Dovizioso i Crutchlow (Honda).

A partir de la desena volta, però, la diferència de Rossi va començar a minvar i Márquez i Dovizioso van superar Viñales, que encapçalava la cacera del líder, però quan el d'Honda collava fort per aconseguir enllaçar amb Rossi va trencar-se el motor de la seva moto.

Dovizioso es va enganxar a la moto de Rossi i, rere seu, Viñales, amb Crutchlow una mica més endarrerit. En la divuitena volta Dovizioso va superar Rossi i va començar a obrir forat. Això ho va veure Viñales i va sortir com una exhalació rere el de Ducati, però la seva cacera va morir a la riba, quedant-se a poc més d'una dècima de segon del nou líder del Mundial. La propera cita mundialista serà al Gran Premi de San Marino, que es disputarà a Misano el proper dia 10 de setembre.