Dos gols a la segona meitat van permetre al Figueres sumar els primers tres punts de la temporada i guanyar el primer dels dos derbis que es viuran enguany a Tercera. En un enfrontament intens, els de Chicho van insistir més de cara a la porteria contrària i una diana de Gil Muntadas abans de l'hora de joc i una altra de Carles Puig a l'afegit decidien el partit de la segona jornada de lliga.

Era el conjunt local l'equip que intentava portar el ritme de partit i el control de la possessió de la pilota. El Figueres no tenia angúnies per trenar jugades per terra davant un Palamós molt ben ordenat i que buscava fer mal, sobretot mitjançant xuts llunyans. La línia de la intensitat s'ha vist sobrepassada en algunes ocasions, fruit de la tensió que es viu en aquests partits i més tractant-se de l'únic derbi gironí que es veurà aquesta temporada a Tercera Divisió. Els dos clubs no van començar amb victòria la temporada, perdent el Figueres i empatant el Palamós a la primera jornada, i tots dos van procurar no prendre mal abans que buscar amb alegria la porteria contrària.

La Unió va tenir les oportunitats més clares per avançar-se al marcador. Sobretot una doble arribada al minut 12 que, primer, Feixas i, després, Ot Bofill, van veure com la pilota marxava fregant el travesser de la porteria defensada per Quintanas. Per part palamosina, Aroca només es va veure inquietat amb un xut llunyà de Bonaventura, ja al tram final del primer temps, que va aturar sense cap problema.

Tot i semblar que tenien el partit controlat, el Figueres no aconseguia arribar amb clar perill tret de la doble ocasió dels primers minuts. El joc va ser intens i es va escalfar en l'últim tram del primer temps sense que aquesta intensitat anés a més.

A la segona meitat el duel va seguir la mateixa tònica i, tot i que van arribar els dos gols que van donar els tres primers punts de la temporada al Figueres, el partit es va igualar sobre el terreny de joc. Tot i això, les millors arribades van tornar a caure pel bàndol local. Els jugadors de Chicho, sempre fidels al seu estil, es van avançar al marcador al minut 56. El primer golejador de la temporada pels figuerencs va ser Gil Muntadas. L'osonenc va creuar la pilota, impossible per a Quintanas, després de desfer-se de dos rivals dins l'àrea. El derbi gironí de Tercera començava a agafar color blanc-i-blau, encara que el degà no es va rendir i ho va provar, encara que sense encert, fins al final.

Vicenç Fernández va intentar sacsejar el seu equip amb l'entrada d'homes com Litus, Marc Vilà o Medina, però no van aconseguir trobar el gol de l'empat. S'hi va apropar Sergio Garcia, amb un potent xut que va aturar el porter Aroca.

Va intentar reaccionar el degà amb un xut de Sergio Garcia que atrapava el porter local amb més dificultats que en ocasions anteriors. Ho intentava l'equip visitant, però no aconseguia trobar el camí del gol ni tampoc el camí de les ocasions de gol. Ja al temps afegit, l'última incorporació del Figueres, el lateral Carles Puig, sentenciava el partit després de marcar el segon gol amb un precís xut creuat.

La victòria permet a l'equip de Chicho sumar els primers tres punts de la temporada, després de la derrota a la primera jornada contra l'Horta. El Palamós, que diumenge vinent rebrà el Santboià, té un punt gràcies a l'empat davant el Reus B. En dos partits encara no ha vist porteria.