L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) afegeix pressió a l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), ja que després de la victòria aconseguida ahir al Gran Premi de Bèlgica al circuit d'Spa-Francorchamps, s'acosta a tan sols 7 punts en el campionat del Mundial de Fórmula 1.

Hamilton, que dissabte va igualar la marca històrica de poles del Kaiser, Michael Schumacher, rebaixant diverses vegades el rècord de la pista en possessió de l'italià Jarno Trulli des de 2009, va completar una cursa perfecta i va sumar la cinquena victòria del campionat.

Els instants clau del gran premi es van viure durant segona meitat de la cursa, amb l'entrada del cotxe de seguretat després de l'incident que van protagonitzar els dos pilots de l'escuderia Force India, el mexicà Checo Pérez i el francès Esteban Ocon. Les distàncies entre els pilots van desaparèixer i va començar un nova cursa a onze voltes.

Amb la represa de la cursa Vettel va llançar un brutal atac contra Hamilton, qui va resistir totes les envestides del campió alemany i va creuar la meta en primera posició.

L'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) va ser el qui va treure millor partit a l'entrada del cotxe de seguretat. El pilot de l'escudaria de la beguda energètica va saber aprofitar una errada del finès a la cinquena corba per assolir la tercera posició i pujar al calaix més baix del podi.

Alonso va tornar a abandonar

Fernando Alonso va tornar a patir les baixes prestacions del seu McLaren. L'asturià, sense potència en el seu cotxe i després de verificar que les condicions meteorològiques no canviarien, va optar per abandonar a falta de dinou voltes.

I això que no va començar gens malament. El doble campió mundial va avançar tres llocs a la sortida, ocupant la setena posició, però el motor Honda no va poder competir amb el dels seus rivals i va veure com perdia totes les posicions guanyades abans del 8è gir.

Per la seva banda, l'altre pilot espanyol de la categoria, Carlos Sainz, va completar una altra més que notable actuació i va sumar un 1 punt, després de finalitzar desè amb el seu Toro Rosso.