El campionat de Tercera Divisió aconseguit la temporada passada ha permès a l'Olot disputar la Copa del Rei que demà donarà el tret de sortida amb la disputa dels partits de la primera eliminatòria. L'equip viatjarà fins a terres valencianes per jugar contra l'Olímpic de Xàtiva, equip de Tercera, campió la temporada passada però que no va poder ascendir, ni per la via directe ni en la repesca, on va caure a l'última eliminatòria contra l'Écija Balompié.

La història de l'Olot a la Copa del Rei es resumeix amb quatre participacions, així que la d'aquest any serà la cinquena. El partit, demà al vespre a l'estadi de La Murta (20.30 h). La participació més recent a la competició per part de l'equip de la Garrotxa va ser la temporada 2013-2014. Com passa aquest any, l'Olot acabava d'ascendir a Tercera i es preparava per viure el que van ser tres temporades consecutives a Segona Divisió B. En aquest últim precedent a la Copa hi va haver més paral·lelismes amb el que passarà demà, ja que els olotins es van afrontar a un altre equip valencià, en aquella ocasió l'Huracán, superant-los per 3 gols a 2 i accedint a la segona ronda, on caurien eliminats. Seria al camp del Sant Andreu, que els va superar per 2 a 0.

Hem de mirar molt enrere, concretament fins a la temporada 1978-1979, per veure la primera participació de l'Olot a la Copa del Rei -abans havia disputat una vegada la Copa Generalísimo-. En aquella ocasió, els garrotxins van arribar fins a la segona eliminatòria, on van ser eliminats a la tanda de penals pel desaparegut UE Lleida. Un any després, els olotins tornaven a jugar la Copa, on van fer un pas més, arribant fins a la tercera ronda. Després de superar, en tots dos casos remuntant en el partit d'anada, la primera i la segona eliminatòria davant Igualada i Vilafranca, el Burgos va ser el botxí dels garrotxins. En el penúltim precedent, la temporada 1983-1984 van tornar a arribar al seu sostre històric a la competició, la tercera ronda, on van ser eliminats per un altre conjunt valencià, l'Hèrcules, que va acabar pujant aquella mateixa temporada a Primera Divisió.

Uns premis suculents

Amb la lliga començada i amb l'exigència que suposa competir a Segona Divisió B, viatjar un dimecres al vespre a terres valencianes pot ser que no sigui el que més desitja, en aquest cas, l'Olot, però accedir a la segona eliminatòria pot suposar els primers ingressos extra aquesta temporada. La temporada passada, els equips que passaven la primera ronda rebien 18.000 euros de la Federació i, si superaven la segona eliminatòria, entre 20.000 i 22.000 euros més. Per tant, unes xifres gens menyspreables per un club modest de Segona Divisió B.

El premi gros arribaria si l'Olot superés tres eliminatòries quan, a partir dels setzens de final jugaria contra un equip de Primera Divisió que disputi competició europea. L'últim precedent d'un equip gironí contra un de Primera que jugués aquella temporada a Europa va ser el Llagostera, que es va enfrontar al València. Abans, quedarà sempre més a la memòria dels aficionats del Figueres la seva participació a la Copa del Rei la temporada 2001-2002, quan van arribar fins a les semifinals després d'eliminar equips com el Barça, Osasuna o Còrdova, abans de caure contra el poderós Deportivo.

El Girona, a finals d'octubre

Com a equip de Primera Divisió, el Girona s'incorporarà a la Copa del Rei a partir dels setzens de final, una ronda després que ho facin els equips de Segona Divisió. Aquests es disputaran entre el 25 d'octubre i el 29 de novembre i serà amb partit d'anada i tornada. El Girona jugarà aquesta eliminatòria contra un dels cinc equips de Segona que accedeixin a aquesta ronda o bé contra els equips de Primera Divisió que no juguin aquesta temporada competicions europees.