Kylian Mbappé, pel qual el París Saint Germain (PSG) haurà de pagar 180 milions d'euros al Mònaco després d'una temporada de cessió, ha polvoritzat rècords de precocitat als seus 18 anys i passarà a formar un temible tàndem a la capital francesa amb un altre jugador que ha trencat motlles aquest estiu, el brasiler Neymar. Mentretant, el Barça segueix buscant reforços a la desesperada. Aquesta mitjanit tanca el mercat a la Lliga espanyola i encara hi ha esperances al Camp Nou de poder fitxar Coutinho (Liverpool). Els blaugrana tenen molts fronts oberts per resoldre, i ahir van confirmar la cessió de Douglas al Benfica.

Ahir es va tancar finalment el serial que s'arrossegava des de fa mesos i el precoç davanter de la selecció de França Mbappé acabarà per jugar al PSG, que ha hagut d'enginyar una fórmula per no ser sancionat per la UEFA per incomplir el «joc net» financer. A l'espera que es confirmin les quantitats finals de l'operació, Mbappé arribaria en qualitat de cedit amb una opció de compra per 180 milions la pròxima temporada. Així el club controlat per inversors de Qatar només computarà aquesta despesa a la 2018-2019.

Els 222 milions invertits en l'exjugador del Barcelona Neymar havien deixat molt poc marge de maniobra a l'entitat parisenca, que ha de tenir una balança equilibrada entre ingressos i despeses. En tot cas, els 180 milions que el PSG desemborsarà per Mbappé el convertiran en el segon futbolista més car de la història, darrere del mateix Neymar.

El jove davanter, que havia estat festejat pel Reial Madrid del seu compatriota Zinedine Zidane, qui el volia al club blanc des que era juvenil, va optar finalment per quedar-se a França per compartir atac amb Neymar i l'uruguaià Edinson Cavani amb els quals formarà un dels tridents més poderosos d'Europa.

Al Barça, mentrestant, li queda fins aquesta mitjanit per inscriure com a jugador Philippe Coutinho. El migcampista del Liverpool és la gran aspiració del club blaugrana, tot i que topa amb la negativa del club anglès una vegada i una altra. El Liverpool ha fitxat en les darreres hores Alex Oxlade-Chamberlain, de l'Arsenal, uns moviments que s'interpreten com una petita escletxa per acabar acceptant la sortida del brasiler.