El Barça va posar anit el punt i final a un esperpèntic mercat de fitxatges sense tancar ni una sola incorporació, quan la seva intenció era lligar una o fins i tot dues cares noves. En un darrer dia ben mogut al Camp Nou, el club va decidir llançar la tovallola passades les 10, quan l'enèsim intent per convèncer Phillipe Coutinho i l'últim intent a la desesperada per Di María no van fructificar de cap de les maneres.

Sense poder tirar endavant cap de les negociacions que tenia entre mans, el Barça va donar per tancat el mercat i no va anunciar cap fitxatge d'última hora. I això que aquesta era la intenció del club, que tanca aquest període amb les incorporacions de Semedo, Paulinho, Dembélé i el gironí Deulofeu.

En un mercat en què el club ha patit la baixa del brasiler Neymar, que ha marxat al París Saint Germain a canvi de 222 milions d'euros, l'entitat ha gastat menys del que ha acabat ingressant (sense tenir en compte les variables) i no ha tancat tots els fitxatges que tenia en cartera. Semedo ha costat 30 milions fixos, variables a part; se n'han pagat 40 per Paulinho i 12 per Deulofeu (abonant la clàusula de recompra). Més ha costat Dembélé, l'arribada del qual s'ha produït a canvi de 105 milions d'euros fixos.

Durant l'estiu, s'ha intentat lligar sense cap mena de fortuna homes com Verrati (PSG), Ceballos (Betis, ara al Madrid) o Phillipe Coutinho (Liverpool). Per aquest últim, anit es va protagonitzar l'enèsim intent per portar-lo d'Anfield al Camp Nou, però sense sort. Ja a la desesperada, els esforços es van centrar en Ángel Di María (PSG), però tampoc es va arribar enlloc. Avui hi ha programada una roda de premsa de Robert Fernández i Albert Soler per analitzar la situació.