Ja arribaran els èxits i també les desil·lusions. Les victòries i les patacades. Per a això ja hi haurà temps. Ara, tot just l'Spar Citylift Girona 2017/18 comença a caminar. Ho fa molt a poc a poc; amb seguretat, però també amb les ganes de fer les coses ben fetes. Començava ahir la pretemporada l'equip, renovat pràcticament de dalt a baix, llotja inclosa, però que aposta per la mateixa banqueta amb la intenció de calcar o fins i tot millorar els èxits de l'últim curs. Amb un grapat de cares noves, pendents que s'incorpori Nadia Colhado d'aquí a dues setmanes (té una lesió a la mà) i a l'espera de tancar dos fitxatges més en els propers dies, l'Uni iniciava els entrenaments en la primera doble sessió del curs; una jornada que va comptar amb les pertinents revisions mèdiques i les primeres valoracions del tècnic, Èric Surís, qui enceta la seva segona experiència al capdavant del grup.

«Encarem l'any amb la mateixa il·lusió de sempre i amb el repte de millorar l'última temporada, que va ser molt bona, en tots els sentits». Primera gran declaració d'intencions del tècnic, abans, això sí, d'anar pam a pam. «Ara estem centrats a fer una bona pretemporada. És una època de preparació, en què les cames pesen. No serà massa llarga, perquè ben aviat tenim la Lliga Catalana i després la Supercopa. Ho hem d'aprofitar per posar-nos bé físicament. Que la preparació sigui bona és molt important», valorava. Amb un «gran percentatge» de cares noves (només continuen Rosó Buch, Kristina Alminaite i Helena Oma), Surís i el seu cos tècnic tindran ara la missió de cohesionar el grup. «Les noves s'hauran d'aclimatar, però ja tindrem temps per això. És un procés progressiu, que no es fa en només dos dies», deia, explicant que les jugadores que segueixen del curs passat «ja saben com funciona tot plegat i faran un pas endavant».

Admetia també, tot i que és a llista d'objectius, que millorar els últims resultats no serà pas fàcil. «Vam arribar a dues finals i a Europa ens va eliminar un autèntic os. El repte és superar-ho, sí, però no ens hem de fixar on volem arribar, sinó fixar-nos en el trajecte i gaudir-me». També deia que, amb un any de bagatge, té una mica més d'«experiència», però que «segueixo sent el mateix». «Amb els anys es va agafant més coneixement. Sempre tinc il·lusió per créixer i per anar millorant».

La Lliga, el 30 de setembre

Té tot aquest mes l'Uni per preparar amb garanties l'inici a la Lliga, que ja té data i hora. El tret de sortida de la competició serà el dissabte 30 de setembre, a partir d'un quart de dues, al Polideportivo Antonio Margariños de Madrid. Les gironines s'enfrontaran al Bembibre en una jornada inaugural que quedarà concentrada com va aprovar la Federació el passat mes de juliol. Del 29 d'aquest mes a l'1 d'octubre, tindrà lloc l'anomenat Open Day, amb un acte de presentració de tots els equips i tots els partits.