La temporada passada va ser molt bona per al juvenil de Divisió d'Honor del Girona, que va salvar la categoria amb solvència per acabar en una més que magnífica vuitena posició, només per darrere dels equips més potents de la categoria com Barça, Espanyol, Mallorca, Damm o Cornellà. El treball d'Àlex Marsal, entrenador de l'equip i tots els seus ajudants va ser molt bo i enguany seguiran al capdavant d'un equip que comença avui, al Municipal de Vilablareix, la competició contra el San Francisco balear (16 h).

Com passa gairebé cada estiu, el juvenil s'ha de constituir gairebé des de zero pels futbolistes, molts d'ells, que acaben l'etapa de futbol base. És per això que només dos jugadors, Mario Garcia i Rodrigo Hernando segueixen respecte a la temporada passada. Els altres futbolistes en plantilla, o bé han pujat del juvenil B o han arribat d'un altre club, com pot ser el cas de nois com Teo Quintero, del Damm, Álex Pachón, que arriba del Nàstic de Manresa, Arnau Alós, de l'Espanyol o Pedro Porro, aquest potser el més desquilibrant. Arriba del Rayo Vallecano i havia cridat l'atenció d'equips grans com el Reial Madrid, Atlètic o fins i tot el Bayern de Munic.

Les principals novetats aquesta temporada a la categoria són equips com l'Unificació Bellvitge, el Santa Eulàlia balear o El Olivar aragonès. L'exigència de la competició és màxima i el Girona va deixar l'any passat el llistó ben amunt. És moment de tornar-se a superar.

El Girona C accepta el favoritisme

El descens a Segona Catalana a acausa dels compensats va ser un cop pel filial del Girona, que serà el tercer equip amateur del club per darrere del Peralada-Girona B. Tot i això, l'entitat ha anat per feina i ha aconseguit crear un equip molt competitiu amb jugadors que podrien jugar una o dues categories superiors i que, sobretot, aportaran molta experiència a l'equip. És el cas de futbolistes com Jaume Duran, Almendros, Toni Montero, Murga o Cristian Venzal, que enguany estaran sota les ordres d'un Axel Vizuete molt motivat amb aquest nou repte. «Tot i jugar a Segona Catalana l'equip està en un club que té una estructura de Primera Divisió, es tracta d'un projecte molt seriós. Això ha decantat futbolistes de tant nivell que estaran amb nosaltres per ajudar-nos a aconseguir l'objectiu, que és l'ascens», reconeixia l'entrenador, que a principis d'estiu va signar com a tècnic del Mollet però que finalment va acceptar la proposta del Girona C perquè «era una oportunitat que no podia deixar escapar i amb el Mollet havíem acordat que si passava, em deixarien sortir».

Als jugadors experimentats que formen part de l'equip se sumen joves que acaben l'etapa amb el juvenil, com Llorenç o Cunill i futbolistes que segueixen a l'equip respecte la temporada passada, com el porter Marcel, Ferran, Guilana o Hervías. El Girona C debutarà demà a Vilablareix contra el Bescanó (18 h) i segons Vizuete, «l'equip està en línia ascendent i en un bon moment. Encara tenim marge de millora i estem encara en una fase inicial, però hi ha un bloc molt sòlid i l'equip és una pinya, estic molt segur que demà respondrem».