Un parell de dies més tard de l'anunci del seu fitxatge, l'experimentada base maresmenca Núria Martínez es va incorporar ahir als entrenaments de l'Spar Citylift Girona a Fontajau. Després de catorze temporades jugant fora de Catalunya - Avenida, Ros Casares i a les lligues russa, italiana i turca- Núria Martínez torna ara al bàsquet català gairebé una dècada i mitja després de debutar a l'elit amb l'UB Barça. Amb l'arribada de Núria Martínez, Èric Surís ja compta amb tota la plantilla, amb l'excepció de la lesionada Nadia Colhado, que s'incorporarà a final de mes, i de la substituta de Keisha Hampton (s'anunciarà avui).

«Estic molt contenta de ser aquí a Girona per formar part d'un projecte ambiciós i de creixement; espero donar el millor de mi mateixa per ajudar a fer créixer el bàsquet català en general i arribar a grans objectius en aquesta nova etapa per a mi», explicava ahir Martínez, abans del seu primer entrenament a Fontajau.

Nascuda a Mataró, i bona coneixedora de la Costa Brava, Núria Martínez reconeix que «jugar a casa prop de la meva gent, i Girona no deixa de ser casa, encara em motiva molt més per donar el meu màxim i aconseguir que el projecte funcioni». Amb molta experiència en competicions europees, va jugar una Eurocup amb el Dinamo de Moscou i, en els últims anys, era una habitual de l'Eurolliga amb l'Schio italià.

Més enllà dels entrenaments, l'equip gironí jugarà aquesta setmana els seus primers partits de pretemporada. Dijous, a porta tancada, contra el Caledonia Pride Edimburg escocès i dissabte el tradicional partit contra el GEiEG a Fontajau.