Ben poca estona després que acabi el partit d'avui, Pere Ribes, l'adolescent invident que comenta els partits de l'equip per Ràdio Olot, serà l'encarregat de fer el pregó de les Festes del Tura. I en el parlament de Ribes segur que no hi faltarà una referència al resultat d'un Olot que, a les set de la tarda amb un horari avançat per no coincidir amb el pregó, rep l'Alcoià en una cita històrica per als garrotxins que, per segon cop en la seva trajectòria, poden arribar a la tercera ronda de la Copa del Rei. Només hi ha un precedent. El de la temporada 82/83, la de l'eclosió de Miquel Soler i Albert Forcadell, quan els garrotxins varen superar el Lleida i el Nàstic abans de quedar eliminats en mans de l'Hèrcules. Ara, després de quedar campions del grup català de Tercera Divisió l'any passat, l'Olot ha tornat a jugar la Copa i, la setmana passada, va superar la primera ronda eliminant l'Olímpic de Xàtiva al seu camp amb una decisiva actuació del porter Ginard en la tanda de penals (1-1).

Esportivament, Martín Posse només té la baixa confirmada de Dembo (lesionat) i manté els dubtes de Lluís Micaló i Yeray Sabariego, que ja no varen entrar en la darrera convocatòria per jugar al camp del Badalona. «Físicament, l'equip va responent després dels últims partits, a Badalona ens vam desgastar fins al final i no vam acusar el possible cansament del desplaçament a Xàtiva», assegura Martín Posse que després d'un parell de setmanes jugant dimecres/diumenge buscarà fer l'equip el màxim competitiu possible sense oblidar que aquest proper diumenge, a casa contra, l'equip necessita sumar la primera victòria a la lliga per evitar que comencin a aparèixer els nervis. «Assumim el compromís de la Copa del Rei amb moltes ganes, sabem que fa molta il·lusió al club i a l'afició i la idea és poder-los regalar una classificació a casa», detalla el tècnic argentí que, però, té clar que «l'Alcoià serà un rival complicat, difícil i dur, però hem d'aprofitar el factor camp i el suport de la nostra gent per tirar el partit endavant». A la lliga, l'Olot només ha sumat un punt, el de l'empat de la primera jornada al camp de l'Hèrcules, després d'encadenar dues derrotes contra Sabadell, a casa (0-2), i al camp del Badalona (1-0).

Pel que fa a l'Alcoià, l'equip de Toni Aparicio és un clar candidat a lluita per la part alta de la categoria que ja es va emportar la victòria del camp del Llagostera fa un parell de setmanes. A Alcoi, però, els nervis han aparegut més ràpidament del normal després que l'equip no hagi aconseguit guanyar en cap dels dos partits de lliga que ha jugat com a local: empat contra l'Hèrcules i derrota davant el Cornellà (1-2). Per al partit d'avui, Aparicio té les baixes de Roberto Alarcón, Tomás Russo i Alvaro García, tots tres lesionats, i de Lado, que està convocat amb la selecció sub-21 de Geòrgia.

Tot i les quatre baixes i la coïssor de la derrota contra el Cornellà, l'Alcoià té un equip potent amb noms coneguts a la categoria com Javi Rivelles, Jose García, López Silva, David Torres o Ombga, que va passar pel Girona fa uns anys. «No tinc pensat fer rotacions, la temporada tot just acaba de començar i l'Olot és un rival perillós», va explicar ahir Toni Aparicio abans de marxar cap Olot amb la notícia de darrera hora de l'absència d'Álvaro García per un problema muscular. Una de les poques novetats podria ser a la porteria si, finalment, Bañuz deixa el seu lloc a Koke Vegas, arribat aquesta setmana a l'Alcoià cedit pel Llevant.