El belga Sander Armée (Lotto-Soudal) va guanyar en solitari a San Toribio de Liébana en una etpa en la qual el britànic Chris Froome (Sky) va reforçar el mallot vermell de líder amb una arrencada final i Alberto Contador es va quedar a 1.17 minuts del podi.

Si Denifl va sorprendre a Los Machucos, l'»anònim» Armée, de 31 anys, va mostrar una fortalesa descomunal per rubricar en lloc sant una victòria divina, la primera al World Tour, en gran, en solitari i després d'una exhibició en l'últim quilòmetre. Va aixecar els braços amb 31 segons d'avançament sobre el kazakh Alexey Lutsenko (Astana) i 47 respecte a l'italià Giovanni Visconti (Bahrain), supervivents de la fugida del dia.

En el grup de favorits, lluny del vencedor, es va cremar la traca dins de l'últim quilòmetre. Aru es va avançar en uns segons, però l'interès el va despertar Froome amb un atac al que va respondre Contador, entestat a animar la Volta fins a l'últim metre. Tots dos van esgarrapar 4 segons a Zakarin i Kelderman i 21 a Nibali, que va tornar a fer un pas enrere en la general en benefici del quàdruple guanyador del Tour i aspirant a la seva primera Vuelta.

Froome, danyat a Los Machucos pel seu esforç a la crono, va aparèixer al final. Un cop d'orgull, un «aquí estic jo» per deixar clar que segueix sent un líder sòlid. Va allunyar Nibali a 1.37 minuts i l'holandès Wilco Kelderman (Sunweb) a 2.17. En la lluita pel podi apareix el rus Ilnur Zakarin (Katusha) a 2.29 i Alberto Contador a 3.34, és a dir, a 1.17 del podi.