Dimecres el Girona visita el Leganés en un partit de la cinquena jornada de la Lliga Santander, però el gran partit d'aquesta setmana és, sens dubte, el de dissabte contra el Barça a Montilivi. Un duel inèdit en aquesta competició que els blaugrana hauran d'afrontar sense el davanter francès Ousmane Dembéle, que es va lesionar greument al camp del Getafe. Ahir es va confirmar que patia una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama esquerra i estarà de tres a quatre mesos allunyat dels camps de futbol, segons va comunicar el mateix club.

La lesió, que es va produir fortuïtament durant el partit de la lliga de dissabte al Coliseum, requerirà intervenció mèdica i serà operat la setmana que ve pel doctor Sakari Orava, a Finlàndia. Dembéle es va sotmetre ahir al matí a diferents proves mèdiques que van determinar un trencament del tendó del bíceps femoral de la cama esquerra.

El jugador, el fitxatge més car de la història del Barça (105 milions d'euros més variables, que podrien disparar l'operació fins als 140), va ser contractat pel quadre blaugrana per substituir Neymar, qui va abandonar la disciplina dels barcelonistes aquest estiu després que el Paris Saint Germain pagués els 222 milions de la seva clàusula de rescissió.

Aquest greu contratemps d'Ousmane Dembélé, que el tindrà ko fins l'any vinent, obligarà Ernesto Valverde a refer els seus plans i buscar un complement a Suárez i Leo Messi en el trident ofensiu. Aquesta situació pot beneficiar el gironí Gerard Deulofeu, que ja va ser l'encarregat de suplir el davanter francès a Getafe després que es lesionés. Deulofeu és el gran competidor amb Dembélé per la tercera plaça del trident i ara disposarà d'una oportunitat per convèncer el seu tècnic.

Abans de visitar Montilivi el Barça ha de rebre demà (22.00) l'Eibar al Camp Nou. Els blaugrana, per tant, tindran un dia més de recuperació respecte al Girona després de la jornada de lliga intersetmanal.