Espanya va aconseguir la medalla de bronze a l'Eurobasket 2017 després de vèncer a Rússia per 93-85, en un partit que va servir per homenatjar al seu capità, Juan Carlos Navarro, en el que va ser el seu comiat de la selecció.

El tècnic rival va ajudar la selecció espanyola al deixar fora del quintet inicial rus a Timofey Mozgov, propiciant que arribessin els primers avantatges pel combinat espanyol, amb una gran actuació de Fernando San Emeterio tant en defensa com en atac, arribant a un marcador d'11-3 al minut 3.

San Emeterio i Joan Sastre van ser els encarregats de frenar l'atac del rus, que va acabar el primer quart amb vuit punts i amb la seva aportació en atac molt reduida, quedant el marcador clarament a favor dels d'Scariolo per 21-13.

Sergio Rodríguez va ser l'autor del primer triple dels espanyols, al sisè intent de l'equip. La bona defensa i la bona circulació de pilota va permetre mantenir avantatges amplis fins al final de la primera part (45-28).

A la segona part Rússia va sortir amb ganes de posar-se dins el partit, però l'aliança entre els dos germans Gasol va ser prou forta en defensa per aturar les embranzides rivals. Amb Shved gairebé anul·lat per la defensa espanyola i desapareguent de mica en mica del joc del seu equip els de Sergio Scariolo va anar navegant amb certa comoditat en el marcador (60-43 al minut 26), fins que al final es va complicar una mica arribant 66-55 al final del tercer quart

Tot i que els triples seguien essent una assigatura pendent (3 d'onze després dels tres primers quarts), Espanya va aconseguir onze punts d'avantatge per afrontar els darrers deu minuts de partit.

Els russos ho van intentar fins al final, amb Shved a la banqueta i van arribar a espantar posant-se amb 76-71 (minut 35:45) i 78:76 (en el minut 37), però els 25 punts de Marc Gasol i els 26 de Pau (amb 10 rebots) van ser massa.

La selección va voler acomiadar del seu capità, Juan Carlos Navarro, amb tots els honors i ho va aconseguir, penjant-se novament un metall en un Europeu. L'or se'l va penjar Eslovènia.