Amb un magnífic Leo Messi, autor de quatre gols, el Barcelona va encadenar ahir la seva cinquena victòria consecutiva en cinc partits de Lliga per mantenir-se com a líder superant l'Eibar (6-1) en el darrer partit dels blaugrana abans de jugar dissabte a Montilivi contra el Girona. Messi va estar excels, va anotar un pòquer de gols, i ja acumula nou gols en el Campionat. L'aposta d'Ernesto Valverde, que va situar l'argentí més prop de l'àrea, va donar els seus fruits; una altra de les apostes, el brasiler Paulinho també va ser decisiu.

Malgrat el contundent resultat, al Barça li va costar entrar en matèria. Amb tant canvi, els barcelonistes van ser un equip desconegut durant molts minuts del primer temps, en què el seu futbol va ser molt directe, amb poca combinació i l'Eibar va merèixer més del que el 2-0 reflectia al marcador. A les primeres de canvi, els de Valverde ja estaven 1-0 per davant després que Messi transformés el penal en el minut 20Paulinho, que va desequilibrar el partit a Getafe amb un gol al minut 85, va tornar a marcar, aquesta vegada després d'un poderós remat de cap en el 38 que pràcticament va acabar amb les esperances dels bascos (2-0).

I a la segona part, el partit va embogir. El Barça es va fer amb el control de la situació des del primer minut davant un tímid Eibar que va pensar que la seva oportunitat per sorprendre els catalans ja havia passat. I en un futbol d'anada i tornada i amb tant espai, els barcelonistes van lluir les seves millors gales i en deu minuts van anotar tres gols.

Una altra bona acció de Paulinho, que va habilitar a Messi al centre del camp deixant passar la pilota, va ser l'inici del tercer gol. L'argentí va conduir, va rematar des de la frontal, va desbordar Dmitrovic i Denis Suárez va rematar a gol (3-0, min. 53). Sergi Enrich, després d'una bona centrada des de l'esquerra de Juncà, va retallar al minut 57, però Messi en tres minuts va dinamitar el partit. Va marcar el 4-1 (min.59) després d'una combinació primer amb Busquets i després amb Iniesta; i el 5-1 després d'una passada de Paulinho, que va tornar a ser decisiu.

En els minuts finals, Peña i Charles van rematar al pal. Més precís va tornar a estar Messi, que en el 87, després d'una acció d'Aleix Vidal, que va suplir a Gerard Deulofeu, va tancar el partit amb el 6-1. El Barça després de cinc partits sense fallar, acumula 15 punts, ha marcat 17 gols i ha encaixat dos. La clau és Leo Messi, en el seu millor inici golejador des que vesteix la samarreta blaugrana.