Maverick Viñales (Yamaha) ha demostrat que durant el Mundial de MotoGP que arrenca aquest cap de setmana al circuit de Losail, serà el més perillós oponent en les aspiracions del campió Marc Márquez (Repsol Honda) per renovar el seu títol de la categoria.

El pas de Maverick Viñales des de les files de Suzuki a les de Yamaha s'ha mostrat com un clar encert del pilot de Roses, que ha dominat absolutament tots els entrenaments de pretemporada que s'han realitzat tant abans com després del descans hivernal.

Viñales, al manillar d'una moto molt equilibrada i eficaç en gairebé tot tipus de circumstàncies, ha deixat clar amb els seus registres tant a Sepang (Malàisia) com a Phillip Island (Austràlia) o Losail (Qatar), que és un dels aspirants al títol mundial independentment de l'eficàcia o resolució que a cada moment demostrinels seus rivals. El duo Viñales / Yamaha s'ha mostrat molt eficaç des de les primeres voltes, mentre que al llarg de la pretemporada els seus rivals han tingut no pocs alts i baixos.

Començant pel seu propi company d'equip, l'italià Valentino Rossi, que un any més intentarà lluitar pel seu desè títol mundial, tot i que cada temporada que passa ens sembla més complicat i l'arribada de Maverick Viñales en lloc de Jorge Lorenzo no sembla posar-li les coses més fàcils al pilot de Tavullia.

El vigent campió del món, Marc Màrquez, ha deixat clar que té el ritme suficient de carrera com per ser una preocupació per a qualsevol, encara que el rendiment de la seva nova Repsol Honda RC 213 V no acaba de convèncer en tots els aspectes, però ningú dubta que estarà en la batalla per la victòria a cada gran premi, posant-hi el seu talent quan la moto no li permeti estar al nivell dels seus rivals.

Dani Pedrosa, el segon dels pilots de l'equip Repsol Honda compta amb una nova oportunitat de demostrar la seva vàlua i encara que el seu físic sempre és un inconvenient al manillar de la Moto GP, el rendiment aconseguit a Qatar el torna a col·locar entre els aspirants a la victòria en cada gran premi i fins i tot al títol, si les lesions i els problemes tècnics el respecten.

Els dubtes continuen al voltant del rendiment de la nova parella que formen Jorge Lorenzo i la Ducati Desmosedici GP17, que si bé han avançat força en la seva particular "integració", encara llancen algunes preguntes pel que fa a rendiment general es refereix, encara que el fet que Qatar sigui la primera cursa de la temporada és una dada a favor del pilot mallorquí, sempre molt a gust en aquest traçat.