L´ultramaratonià ceretà Kilian Jornet haurà d'estar sis mesos aturat després de ser intervingut quirúrgicament aquest divendres per resoldre els problemes que ha tingut la darrera temporada a les dues espatlles, on ha patit diverses luxacions.

Jornet haurà d´estar entre tres i cinc setmanes amb les espatlles immobilitzades en la primera part del procés de recuperació, la qual cosa, juntament amb la resta del temps que no podrà competir, el deixarà amb total seguretat sense poder participar en les proves d´esquí de muntanya tan habituals en ell.

El corredor encara havia de participar aquesta temporada de curses de muntanya en una última prova, la Bob Graham Round, però ha hagut de deixar-la aparcada fins a una nova ocasió per culpa d´aquesta intervenció.

Fa uns quants mesos, Kilian Jornet va aparèixer a tots els mitjans de comunicació per una nova gesta com va ser guanyar la Hardrock 100, a les Muntanyes Rocalloses dels Estats Units ,amb l´espatlla esquerra dislocada durant més de cent quilòmetres. L´operació d'avui està encaminada a que les espatlles no se li surtin tan fàcilment de lloc.