El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha donat un pas endavant en aconseguir el millor temps d'entrenaments per al Gran Premi d'Austràlia de MotoGP que demà, diumenge, es disputa al circuit de Phillip Island, mentre que el seu rival pel títol, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17) va acabar onzè.

Márquez suma la seva setena "pole position", la seva millor classificació d'entrenaments, amb relativa suficiència, ja que ha avantatjat en més de tres dècimes de segon al següent classificat, el també català i aspirant al títol, encara que a 41 punts de distància, Maverick Viñales ( Yamaha YZR M 1), amb el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1), tercer.

El pilot de Repsol Honda es troba en una posició òptima per intentar rescabalar-se de la mala sort de l'any passat, quan va caure mentre era líder de la cursa, i de la derrota que la setmana passada li va infligir al circuit japonès de Motegi l'italià Andrea Dovizioso.

Tot i que Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP) ha estat qui ha marcat les referències durant bona part de l'última sessió de proves lliures abans de la primera classificació, Marc Márquez ha acabat liderant també aquesta taula de temps, en què Andrea Dovizioso ha estat sisè, després de patir una caiguda sense conseqüències.

A la primera classificació l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i l'espanyol Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17), que va caure durant la tercera tanda de proves lliures i es va fer un esquinç al peu esquerre, tenien la oportunitat d'aconseguir el pas a la segona classificació i amb això millorar la seva posició en la formació de sortida.

Rossi s'ha posat primer a la tercera volta (1: 29.665), amb Alex Rins (Suzuki GSX RR) a la seva roda, mentre Lorenzo els ha observat des del seu taller incapaç de millorar en els minuts finals, Bradley Smith (KTM RC 16) ha pres la plaça a l'espanyol Rins i l'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP17) ha caigut, de manera que han passat ronda Rossi i Smith.