Magnífiques notícies per a l´Spar Citylift Girona: Núria Martínez no només seguirà aquesta temporada a Fontajau, desoint les temptadores ofertes que li arribaven de fora, del bàsquet turc, sinó que a més, ha ampliat el seu contracte fins el 2020. La base de Mataró s´havia revelat com una peça clau en l´esquema d´Èric Surís en aquest inici de temporada i la seva possible sortida, aprofitant una clàusula al contracte que així li ho hauria permès aquest desembre, com avançava ahir el Diari de Girona, hagués sigut molt difícil de suplir.

Alguna de les propostes més importants que tenia del bàsquet turc oferien a Núria Martínez l'estabilitat de tenir contracte no només pel que resta de temporada, sinó també per a la següent. I això és el que també li ha ofert l'Uni: un contracte llarg fins, com a mínim, la finalització de la temporada que ve. Els detalls de tota aquesta operació per renovar l´acord amb la jugadora catalana s'explicaran aquest matí en una roda de premsa amb la presència de la base i del president del club, Cayetano Pérez.

Amb 33 anys i una llarga experiència en el bàsquet professional, Núria Martínez va fitxar aquest estiu per l'Uni després de moltes temporades sense jugar a la lliga espanyola i havent passat per Rússia, França, Turquia i Itàlia a més de tenir experiència a la WNBA i amb la selecció espanyola absoluta. A Girona, Núria Martínez ha assumit el paper de base veterana que tenia l'ara retirada Noemí Jordana. Èric Surís està repartint molt els minuts, però en lliga Núria Martínez és la jugadora que està més temps en pista a l'Spar Citylift Girona després de 7 jornades en què les gironines només han perdut dos partits: a les pistes del Gipuzkoa i de l'Avenida. A l'Eurocup, on l'Uni està invicte i ha guanyat els sis partits amb molta solvència, Núria Martínez també és la jugadora més utilitzada per Surís. Curiosament, en les dues competicions la base ha jugat el mateix: 28 minuts per partit.

Amb la tranquil·litat de saber que Martínez continuar, com a mínim, el proper any i mig a Fontajau, l´Uni segueix preparant el retorn a la Lliga Dia, que diumenge les enfrontarà a Girona contra el Campus Promete (18.00). Les gironines, amb un balanç de cinc triomfs i dues derrotes, necessiten guanyar per seguir pressionant els líders, Avenida i Gipuzkoa.