L'argentí Javier Mascherano pateix un trencament fibril·lar, fet durant l'amistós que dimarts va jugar l'Argentina contra Nigèria i estarà unes quatre setmanes de baixa, segons va anunciar el Barça mitjançant un comunicat. El trencament fibril·lar és al bíceps femoral de la cama dreta, segons van determinar les proves mèdiques a les quals es va sotmetre ahir quan es va incorporar a la disciplina de l'equip d'Ernesto Valverde. El període de baixa és d'unes quatre setmanes.

Mascherano va jugar els 90 minuts de l'Argentina-Nigèria (2-4), partit disputat a Krasnodar. El central blaugrana, que ha perdut la titularitat aquest curs a favor de Samuel Umtiti, ha disputat aquesun total de 10 partits: sis a la Lliga, un a la Copa del Rei, dos a la Lliga de Campions i un en la Supercopa d'Espanya. El Barça es queda amb tres centrals de la primera plantilla, Piqué i Umtiti, que són a una targeta de la suspensió i Vermaelen, que no compta pels tècnics. David Costas i Jorge Cuenca, del filial, tenen números a entrar en dinàmica del primer equip.

Messi i Rakitic es reincorporen

Leo Messi i Ivan Rakitic van ser les principals novetats a l'entrenament d'ahir dels blaugrana, que ja preparen el partit de dissabte a Leganés. Messi només ha jugat un dels dos amistosos amb l'Argentina i Rakitic, per la seva banda, és l'únic que ha disputat partits oficials participant en la classificació de Croàcia per al Mundial. Aleñá, Ortolá, Varo i Arnaiz, del filial, també es van entrenar.