La ruleta russa del sorteig del Mundial 2018 ha ofert avui un aparellament ibèric a la primera fase del torneig, ja que Espanya s'enfrontarà a la Portugal de l'astre del Reial Madrid Cristiano Ronaldo.

A l'equip de Julen Lopetegui, que seguia el sorteig al Palau del Kremlin, no només li ha tocat en sort el campió d'Europa, sinó que la Roja debutarà contra l'esquadra lusitana el 15 de juny a la ciutat de Sotxi (mar Negre).

Maradona ha estat l'encarregat de treure de l'urna la bola d'Espanya i Gordon Banks, el mític porter campió amb Anglaterra el 1966, ha estat el que la ha col·locat en el grup B, el cap de sèrie era Portugal.

Lopetegui s'ha mantingut impassible en rebre la bona nova, mentre Fernando Santos, el tècnic portuguès, no ha semblat molt feliç amb el resultat.

"És un bon grup. El primer partit contra Portugal serà important. Aquest partit serà clau per al grup", ha dit l'exjugador espanyol Carles Puyol, després de ser preguntat per l'exfutbolista anglès Gary Lineker, el mestre de cerimònies del sorteig.

Al grup B s'ha sumat l'Iran, entrenada pel portuguès i antic tècnic del Reial Madrid Carlos Queiroz, com l'equip del tercer bombo i el quart ha estat el Marroc.

Segons ha reconegut el mateix Lineker, a Espanya li ha tocat el premi gros en el sorteig.

En cas de passar com a primera de grup, Espanya s'enfrontaria al segon classificat del grup A, probablement l'amfitrió, Rússia, i a quarts de final teòricament l'esperaria l'Argentina de Leo Messi, amb una possible semifinal davant Alemanya o Anglaterra.

En cas de ser segons, podria tenir com a rival a Uruguai, en quarts a la França de Didier Deschamps i en les semifinals al Brasil.

L'actual campió mundial, Alemanya, se les veurà amb l'Mèxic de Joan Carles Osorio; Suècia, l'equip que va fer fora sorprenentment a Itàlia en la repesca mundialista; i Corea del Sud.

Mentrestant, la Brasil de Neymar i "Tite" tindrà com a rivals a la Costa Rica de Keylor Navas, Suïssa i la Sèrbia de Matic, equip que porta molts anys en l'ostracisme futbolístic.

El seleccionador argentí, Jorge Sampaoli, ha semblat un dels menys satisfets amb el sorteig, ja que, a més de la Croàcia de Modric i Rakitic, també ha rebut com a 'regal' a Islàndia, una debutant molt perillosa, i a Nigèria.

"Bastant accessible. Argentina ha de millorar. No pot jugar tal mal com ho està fent", ha dit Maradona, conegut per la seva mala relació amb Sampaoli.

Perú, que feia 36 anys que no disputava un Mundial, ha anat a parar al grup C encapçalat per França, un dels grans aspirants al títol, al costat de Austràlia i Dinamarca, que ha arribat al Mundial a través de la repesca.

Com ja se sabia, Rússia ha estat el primer equip a sortir del bombo i, en honor a la veritat, l'amfitrió ha sortit sa i estalvi del sorteig.

La Uruguai de Suárez i Cavani és l'únic rival de pes que li ha tocat a la primera fase, ja que els altres seran Egipte i la Aràbia Saudita de Pizzi.

En canvi, la Bèlgica de Roberto Martínez no pot tirar coets ja que li ha tocat la segona 'bèstia negra' del bombo 2, Anglaterra, selecció que intentarà no defraudar com va passar en anteriors tornejos.

Aquest grup G estarà també format per Tunísia i la debutant Panamà, entrenada per Hernán Darío "Bolillo" Gómez.

El Grup H està encapçalat per la Polònia de Robert Lewandowski i la Colòmbia de James Rodríguez i Falcao, a les quals se suma el Japó i Senegal.

El Mundial arrencarà el 14 de juny amb el partit entre Rússia i l'Aràbia Saudita a l'estadi Luzhnikí, on es disputarà també la final el 15 de juliol.