Al voltant de 1.500 participants, entre les proves de 21 i 10 km i el circuit infantil anomenat La Menuda, han participat aquest diumenge a la segona edició de La Mitja de Figueres. En una jornada marcada per la tramuntana en alguns trams del recorregut, els vencedors de la mitja marató han estat Otmane Btaimi (Athletic Track Tarragona), amb 1 hora i 10 minuts, i Carmen Rodríguez (La Sansi). Els podis del circuit de 21 km, que també passava per Vilabertran, Peralada i Cabanes, han estat Radouane Nour i Ali Benhmbarka -masculí- i Montse Rivera i Mireia Esteve -femení.

Pel que fa a la prova de 10 km, Omar Palma ha estat l'home més veloç, aturant el cronòmetre en 34 minuts, mentre que en dones s'ha imposat María Lozano. Els calaixos, en aquest cas, els han completat Javi Díaz i Diego Ribao -masculí- i Celia i Sònia Bassas. L'extremeny Pablo Vilallobos, campió d'Espanya de mitja marató, ha fregat el podi i el migfondista Reyes Estévez ha acabat sent baixa per una lesió muscular.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb DiscapacitatLa Mitja de Figueres ha tingut el seu caràcter més inclusiu i poc abans de l'inici al voltant de quinzena de persones amb cadira de rodes han iniciat, acompanyats d'una seixantena de voluntaris i de la mà d'Egoismo Positivo, el recorregut.