L'Espai del Peix de Palamós va ser l'escenari ahir al matí de la presentació de la 42a edició de la Christmas Race. Per primera vegada, aquest acte de tret de sortida va comptar amb la presència de la presidenta de la RFEV, Julia Villanueva, qui en l'edició de l'any passat va assistir als actes de clausura de la prova. Del 18 al 22 de desembre les aigües de la badia palamosina s'ompliran de veles amb, segons va explicar el president del Club de Vela Palamós i el Club Nàutic Costa Brava, Miquel Aviñó, «més de 600 regatistes de 27 països i 5 continents».

Algunes tripulacions olímpiques que van ser presents en els darrers Jocs Olímpics celebrats a Rio de Janeiro competiranaquesta dies a Palamós, Aviñó va destacar entre d'alteres a «la Bàrbara Cornudella i Sara López en 470 femení i en masculí hi seran Jordi Xammar i Nico Rodríguez». El president del club palamosí també va confrimar que «comptarem amb la dues vegades campiona del món juvenil en 470 femení, la catalana Sílvia Mas, que formarà parella amb la canària Patricia Cantero».

La presidenta de la RFEV, Julia Villanueva, va ressaltar que la regata internacional palamosina «és molt important per la Federació Espanyola perquè té un caràcter internacional consolidat i enguany hi seran representades totes les classes olímpiques».

La presidenta càntabra, va reconèixer que «la Christmas es produeix en unes dates complicades, abans de Nadal, les aigües estan fredes, però, tot i això, venen molts regatistes». «Pels futurs candidats a anar als Jocs Olímpics, Palamós és el camí d'inici», va dir Julia Villanueva, que va elogiar el paper i la bona organització dels responsables de la Christmas i va afegir que la prova «és tot un referent perquè a més Palamós significa començar un nou cicle olímpic i per als candidats aquí comença el camí».