La presència de la selecció espanyola de futbol en el Mundial de Rússia del proper any perilla a causa del 'cas Villar'. La FIFA ha remès una carta a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en la qual li adverteix que podria decidir la seva expulsió com a membre associat de l'organisme a causa de les ingerències del Govern espanyol en el procés electoral a la presidència de la RFEF, segons informa El País. Si la federació resulta expulsada, la selecció espanyola de futbol quedaria fora de totes les competicions, inclòs el campionat del món.

Aquest advertiment de la FIFA ve motivat per la proposta de repetició de les eleccions a la presidència de la federació, celebrades al maig, promoguda pel Consell Superior d'Esports (CSD).

El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) va emetre una resolució favorable a la repetició dels comicis basada en les escoltes de l'Operació Soule, que va acabar amb la detenció i posterior empresonament del president Ángel María Villar per presumpta corrupció. La resolució del TAD va ser remesa al Consell d'Estat, que és l'encarregat de decidir en última instància sobre la repetició.

La FIFA considera que l'actitud del CSD suposa una intromissió governamental que posa en risc l'autonomia de la RFEF i viola greument els seus propis estatuts, la qual cosa donaria motiu a la suspensió de la RFEF i l'expulsió d'Espanya del Mundial de Rússia.

L'Executiu veu necessàries les noves eleccions per acabar definitivament amb l'era Villar, que encara conserva el seu càrrec malgrat estar suspès, i iniciar una nova etapa en la Federació.

Però no és la primera amenaça d'aquestes característiques que arriba des de la FIFA. Almenys tres cartes del mateix estil han estat remeses en els últims anys i cap ha desembocat en l'expulsió d'Espanya dels tornejos internacionals pels quals es classifica.