Uns minuts després del final de l'Eibar-Girona, a 2/4 de 10 de la nit (beIN LaLiga), l'Alabès i el Màlaga lluitaran a Mendizorroza per agafar aire, després de romandre enfonsats a la classificació durant gran part del primer tram de Laliga Santander.

Els bascos, amb 12 punts, veuen els llocs de la salvació cada vegada més a prop i, després del pas de tres entrenadors per la banqueta, sembla que l'arribada d'Abelardo Fernández ha tocat la tecla per remuntar el vol. L'efecte del tècnic asturià es va fer notar en els primers duels que van acabar amb victòria (Girona i Las Palmas) fins que es va creuar amb l'Atlètic de Madrid al Wanda dissabte passat.

El Màlaga, després de la derrota de dilluns passat davant el Betis (0-2) a La Rosaleda, visita Mendizorrotza immers en un estat d'inquietud per la seva situació i pels pobres resultats, sobretot fora de casa. El Màlaga és el tercer equip més golejat de la competició, amb 30 gols, només superat pel Deportivo (31) i Las Palmas (36), i un dels que menys gols aconsegueix (13), xifres que han portat els de Míchel a la penúltima posició de la taula, amb 11 punts.

Després de la derrota d'ahir del Las Palmas, el partit d'aquesta nit i el que hauran jugat Eibar i Girona a Ipurua, determinarà amb quin coixí sobre el descens se'n van de vacances els de Machín.