atleta de Lloret de Mar Àngel Mullera (CA Lloret) en categoria masculina. El lloretenc ja s'havia imposat a principis de desembre al Cros Vila de Salt. En categoria femenina, va ser l'olotina, Clara Aulinas (CN Olot), que va guanyar la cursa.

En la cursa absoluta masculina, que s'havia de completar fent un total de 5.500 metres en tres voltes, va ser Jordi Rabionet (TR-Esports Parra) que va voler donar la sorpresa i va imposar un ritme alt des del principi.

Tot i així, el gran favorit, Mullera, sempre es va mantenir al capdavant de la cursa durant la primera volta, i en la segona, ja es va posar en primera posició. Un lloc que ja no va abandonar fins el final i va creuar la meta amb un temps de 17'20". El podi el van completar Rabionet, a 28 segons del campió, i la jove promesa Mourad El Krichi (CA Palafrugell) que va creuar la meta a gairabé un minut més tard que Mullera.

En la categoria femenina es va imposar la corredora d'Olot de 16 anys Clara Aulinas amb un temps de 15'53". La va seguir Araya Monroy (CA Palafrugell), de 15 anys, que va marcar un crono de 16'10". Va completar el podi l'alteta veterana Anna Martínez (CN Banyoles) a una mica més de mig minut de la vencedora.

La cursa més disputada va ser la de veterà masculí, on fins els últims metres no es va defnir un guanyador clar.

De fet, el campió de la prova, Borja Sánchez (ACE Riudellots) només va avantatjar amb cinc segons al segon classificat, Ignasi Gironès (Barcelona Atletisme). 16'44" va ser el temps que va marcar Sánchez. El tercer classificat va ser Manuel Antúnez (CA Santa Cristina) a quinze segons del primer. En total, uns 300 atletes, des de la categoria de prebenjemí fins els veterans, van participar en la vint-i-novena edició del Cros Vila de Salt on, finalment la climatologia va respectar als participants perquè les curses es desenvolupessin en unes condicions excel·lents.

La pròxima cita amb el Circuit Gironí de Cros serà d'aquí una setmana, diumenge 21 de gener, en la cinquena edició del Cros de Maçanet de la Selva.