El RCD Espanyol ha guanyat aquest dimecres al FC Barcelona (1-0) en una anada dels quarts de final de la Copa del Rei bastant insulsa i pràcticament sense ocasions que ha estat marcada per l'encert de Diego López aturant un penal a Leo Messi i pel gol de Melendo a la part final del xoc que ajusticia als blaugranes, avantatja als blanc i blaus i trenca la mala sort dels 'pericos' a Cornellà. Així ha estat el partit.

Un Jasper Cillessen que no havia tingut treball durant el partit no ha estat encertat per aturar un gran xut creuat del jugador del planter de l'Espanyol Óscar Melendo, que havia entrat a la part final del xoc per ser un revulsiu i ha acabat sent decisiu. El Barça ha atacat més, si bé ho ha fet poc i sense encert, però l'Espanyol ha mossegat i ara és favorit per estar a les semifinals.

El gol d'Melendo avantatja un Espanyol a qui el pla li ha sortit perfecte. Ha estat ferm enrere, beneficiat per un onze del Barça que no ha beneficiat als blaugranes, ha vist com Diego López li aturava un penal a Messi, que segueix desencertat des del punt fatídic, i com el seu únic xut clar entre pals perforava la xarxa de l'etern rival.

Ara el Barça haurà de remuntar al Camp Nou si vol estar a les semifinals i seguir defensant el títol, i no serà fàcil davant un Espanyol que aquesta nit ha confirmat la seva millora d'ànim i resultats, no tant de joc. Sí és cert que ha estat bé en la part defensiva, no així en la creativa però el tàndem del planter Marc Navarro-Oscar Melendo ha estat clau per decantar la balança a favor dels 'pericos'.

No havia guanyat mai en els nou enfrontaments previs en el RCDE Stadium l'Espanyol al seu veí. El Barça, amb sis victòries i tres empats, sempre havia sortit més o menys airós però aquesta nit, en el segon xoc coper entre tots dos en el nou feu blanc-i-blau, l'equip local per fi ha cantat victòria. I d'importància, ja que els situa més a prop de passar ronda i seguir somiant amb la Copa.

Trencat el 'malastruc', l'equip de Sánchez Flores haurà de defensar el seu valuós avantatge, per mínim que sigui, en la volta en un Camp Nou que viurà un derbi dels més emocionants dels últims temps.A Laliga Santander el Barça li va fer una 'maneta' a l'Espanyol (5-0) al Camp Nou, aquest cop amb 2-0 en tindria prou però davant un Espanyol crescut, animat i millorat.

Messi falla un penal

El Barça ha tingut més la pilota, ha tingut més opcions d'atac però poques de gol. I les que ha tingut les ha fallat. Primer Denis Suárez, que un cop més no ha aprofitat els seus minuts, ha fallat incomprensiblement una gran assistència del jugador del planter Carles Aleñá. Tampoc Leo Messi, sense Luis Suárez o Jordi Alba, no ha encertat en els seus xuts i el seu súmmum ha estat fallar un penal que ha canviat el signe del partit.

L'entrada de l'uruguaià Suárez ha propiciat un canvi d'esquema al 4-4-2 però el Barça no ha tingut més pes en atac, encara que sí alguna aproximació sense perill excepte un xut de volea, després d'un control amb el pit, d'un Messi que un cop més s'ha topat amb Diego López, infranquejable i el millor del seu equip de llarg. I quan l'empat semblava que seria el resultat final, l'Espanyol ha estirat línies i s'ha trobat amb el gol en una jugada aïllada.

Un moment destacat en aquest partit que poc futbol ha ofert ha estat el debut en aquesta temporada del blaugrana Rafinha. Després de rebre l'alta mèdica el passat 18 de desembre després d'encadenar lesions i passar pel quiròfan, el brasiler ha jugat els seus primers minuts en aquesta campanya i a les ordres d'Ernesto Valverde, en un moment en que s'estudia la seva sortida en forma de cessió en aquest mercat d'hivern.

FITXA

Espanyol: Diego López; Marc Navarro, Duarte, Naldo, Aaron (Dídac, min.58); Darder (Baptistao, descans), David López, Javi Fuego (Melendo, min.75), Víctor Sánchez, Granero; i Gerard Moreno.

Barcelona: Cillessen; Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Digne; Busquets, Paulinho (Rakitic, min.54), Aleñá (Suárez, min.59); Aleix Vidal, Messi i Denis Suárez (Rafinha, min.78).

Gols: 1-0. Melendo, min.88.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (C. Basc). Va amonestar Aaron Martín (min.43), Gerard Moreno (min.62), Víctor Sánchez (min.86) i David López (min.90) al RCD Espanyol ja Aleñá (min.45), Jordi Alba (min. 55, a la banqueta), Rakitic (min.82), Vermaelen (min.84) i Luis Suárez (min.90) al FC Barcelona.

Estadi: RCDE Stadium.