El jugador del FC Barcelona Sergi Roberto ha renovat amb el club fins a l'any 2022 i, seguint l'estela del seu company Gerard Piqué, renovat aquest dijous, seguiria en el projecte durant el que resta de temporada i quatre anys més i amb una idèntica clàusula de rescissió de 500 milions d'euros que blinda al de Reus.

"El FC Barcelona i el jugador Sergi Roberto han arribat a un acord per renovar el seu contracte fins al 30 de juny de 2022. La clàusula de rescissió queda fixada en 500 milions d'euros", ha assenyalat el club en un comunicat.

Encara sense data fixada per l'acte oficial de signatura del nou contracte, aquest lligarà al jugador format a la Masia amb l'entitat durant el que resta de temporada i les properes quatre campanyes, mateix període pel qual va signar Piqué.

La polivalència de Sergi Roberto, que en les categories inferiors exercia d'interior gràcies al seu 'ADN Barça', li va fer obrir-se les portes d'un primer equip en el qual el centre del camp estava nodrit però que tenia llacunes en defensa, en concret a un lateral dret que està defensant amb plenes garanties.

Als 14 anys va arribar a la Masia procedent del Gimnàstic de Tarragona, i va anar passant per les categories inferiors fins a debutar amb el primer equip al novembre de 2010 en un partit de la Copa del Rei, al Camp Nou contra el Ceuta, que va acabar amb plàcid triomf (5-1).

L'alternança entre el Barça B i el primer equip va ser la tònica habitual per al de Reus des d'aquest debut fins a l'estiu de 2013, quan Gerardo 'Tata' Martino el va pujar definitivament a la primera plantilla.

Un dels moments més destacats, si no el que més, va ser el gol que va aconseguir agònicament al final del partit contra el PSG al Camp Nou que situava el 6-1 al marcador i donava la volta al 4-0 encaixat a la anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions de la temporada passada. Un gol històric que quedarà en els àlbums de les grans gestes blaugranes.

Sergi Roberto, a prop de complir 26 anys i que acabaria el seu nou contracte als 30 anys d'edat, té en el seu palmarès amb el Barça un total de 4 Lligues, 2 Lligues de Campions, 4 Copes del Rei, 4 Supercopes d'Espanya, 2 Supercopes d'Europa i 2 Mundials de Clubs. A més, ha disputat 178 partits i ha anotat 7 gols.