El FC Barcelona va superar ahir l´Espanyol (2-0) al Camp Nou, a la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei, i va aconseguir el bitllet a les semifinals en remuntar l´1-0 advers de l´anada en un gran començament de partit en què va capgirar l´eliminatòria gràcies als gols de Luis Suárez i Messi. Els blaugrana van gaudir de bones ocasions per haver augmentat el resultat però no ho van fer i això va fer que el suspens regnés en els minuts finals. No va tenir ocasions l´Espanyol per inquietar el Barça però la incertesa del marcador, el saber que un gol visitant donava l´accés als blanc-i-blaus, va mantenir alerta els locals. Sense perdre el control del joc, i amb un cop de cap al pal de Leo Messi i una doble gran aturada de Pau López inclosos, el Barça va amagar la pilota i amb això el bitllet a les semifinals. Els blaugrana coneixeran aquest migdia el seu rival a semifinals, que sortirà d´entre Sevilla, València i Leganés. Coutinho va debutar i va fer de les seves, demostrant que sap aguantar la pilota amb qualitat i associació. Messi, més enllà del seu gol i del pal, va estar còmode i liderant. Van ser dos dels protagonistes al costat de Pau López, clau en dues aturades ja amb 2-0 al marcador.

Aquesta vegada a l´Espanyol no li va sortir el pla. Un 4-1-4-1 defensiu no els va fer aguantar el tipus, i malgrat que el marcador es va aturar al 2-0 no van poder més que estirar línies però sense ser perillosos. Només una possible agafada de Jordi Alba a Gerard Moreno va donar una mica d´espurna a l´Espanyol, que només va posar a prova Cillessen amb algun tret sense perill. En canvi, l´inici fulgurant del Barça sí que va valer per marcar i per remuntar. Nou minuts va trigar el FC Barcelona a igualar l´eliminatòria. «Uruguayo, uruguayo» va cantar el Camp Nou perquè l´autor del gol va ser Luis Suárez, que acabava de ser amonestat per protestar, rematant en planxa i lliure de marca un gran centre d´Aleix Vidal després d´una jugada per la banda dreta i després d´una pèrdua d´Aarón Martín i passada de Messi. No gaire després, al minut 25, va arribar el 2-0 per via de Leo Messi en una jugada afortunada, per un rebot en Naldo que va despistar Pau López, però buscada per l´argentí. La remuntada va arribar per la fe del «10», que després de perdre una pilota va anar a buscar-la de nou per recuperar-la i disparar a porta. Com contra el Celta, el Barça va sortir en tromba i li va valer. La feina estava feta.

La gran primera part del Barça va incloure un domini absolut de la pilota. A l´Espanyol no li duraven gens les seves possessions, regalava la pilota als blaugrana i era incapaç de connectar dalt amb Gerard Moreno, que només va poder posar a prova el porter holandès del Barça en una ocasió. I així va seguir el guió en la segona part, tot i que amb un Espanyol pujant línies progressivament i els blaugrana gaudint de més ocasions.

Baptistao, que va entrar al descans per Darder, va tenir una ocasió al minut 51, un xut molt fluix, i no va tornar a aparèixer. Gerard Moreno va intentar una tisora, sense èxit, com tampoc va tenir ja més encert un Messi que primer, de xut llunyà i potent ajustat al pal, va obligar Pau López a lluir-se. I va ser el porter gironí qui va salvar els seus momentàniament, donant-los esperances, quan una doble aturada, primer a xut de Luis Suárez a boca de canó i després estant ràpid per aixecar-se i aturar el xut d´Ivan Rakitic, va mantenir el 2-0. La jugada la va iniciar un Coutinho que va rebre una bona ovació del seu nou públic només entrar. Tot i la incertesa en el marcador, els jugadors blaugrana van saber gestionar els minuts finals sense deixar que l´Espanyol gaudís de cap oportunitat per fer el 2-1 i donar la sorpresa.