Enrique Castro 'Quini', mític exjugador de futbol de l'Sporting i el Barça, ha mort a la tarda-nit d'avui després de patir un infart. El que va ser un dels més grans davanters del futbol espanyol ha precisat a última hora d'aquesta tarda atenció sanitària després de sentir-se indisposat a Gijón. El personal sanitari no ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Quini, un dels golejadors més grans que ha donat l'esport rei en aquest país, va morir així als 68 anys d'edat, després d'haver superat un greu càncer. En la memòria queden els seus nombrosos gols, de tots els colors, amb les samarretes de l'Sporting i del Barcelona. I altres episodis tràgics en la seva vida, com el trist segrest que va patir el 1981 o la pèrdua del seu germà el 1993, el porter Jesús Castro, després que salvés la vida de dues persones en una platja càntabra.

Enrique "Castro" Quini (Oviedo, 1949) va deixar una profunda empremta en l'esport espanyol. Va aconseguir set vegades el trofeu de màxim golejador de lliga, "Pichichi": cinc a Primera -tres amb l'Sporting i dos amb el Barcelona- i dos a segona, ambdues amb la samarreta blanca i vermella.

Quini, el dia del seu partit d'homenatge amb el Barça, equip amb el que va marcar més de 100 gols - Foto: FC Barcelona