I per què no? Adel Mechaal podia semblar un pèl agosarat quan, sense pèls a la llengua, deia haver «somiat» ser, textualment, «campió del món». I ho arrodonia amb un «em sembla que ho puc aconseguir». El palamosí és una de les poques opcions de medalla de la delegació als Mundials en pista coberta que se celebren a Birmingham i els seus registres més recents avalen la seva candidatura; tot i això, competir amb els etíops Barega, Gebrhiwet i Kejelcha no està a l´abast de qualsevol, per la qual cosa per més que somiï, Mechaal necessita fregar la perfecció per penjar-se demà un metall. De moment, primer obstacle superat. Amb autoritat i demostrant que es troba «millor que fa un any» i el seu «millor moment». Ahir, a les semifinals dels 3.000 metres, tercer millor temps de la seva sèrie i la classificació a la butxaca.

L´actual campió d´Europa dels 3.000 metres en pista coberta va aturar el cronòmetre en 7:43.83, no gaire lluny de la seva marca personal. Va quedar-se a prop dels 7:42.83 de Kejelcha, mentre que deixant-se anar als darrers metres es va veure superat per Gebrhiwet, que va finiquitar la prova amb 7:43.55. A la final, que tindrà lloc demà a les 16.35 hores, no hi serà Paul Chelimo, un dels grans favorits juntament amb els africants. L´atleta dels Estats Units va ser desqualificat, cosa que augmenta les opcions de medalla de Mechaal. Ahir, el palamosí deia que les sensacions «han sigut bones» i que «per ser una semifinal he corregut bastant fort». Per als pessimistes, una dosi d´ànims. «No ha sortit marca, però estic millor que l´any passat, en el meu millor estat de forma». Ara caldrà corroborar-ho demà.

De moment, avui és el torn per a la banyolina Esther Guerrero, que buscarà entrar a la final dels 800 metres tot i que no ho tindrà gens fàcil. Les sèries comencen a partir de les 12.50 hores.