L'Spar Citylift Girona rep aquesta tarda (18h) l'Al-Qázeres extremeny després d'agafar avantatge en els quarts de final de l'EuroCup en imposar-se al Galatasaray turc dimecres passat (62-65). El partit d'avui, per tant, queda entremig del somni europeu, i Èric Surís no vol sorpreses malgrat que l'equip arriba en un bon moment, tan físic com mental.

Les gironines, que en lliga venen de guanyar a la pista del Campus Promete (58-71) i fa cinc partits consecutius que vencen, miraran d'aconseguir una victòria que les consolidi entre les dues primers posicions. Surís creu que s'ha d'aparcar, momentàniament la competició europea per centrar-se en la lliga, ja que «és complicat tirar endavant dues competicions i estem arribant en el tram final de temporada i de moment ho estem fent bé». Però també va remarcar que a aquestes altures de campionat «pots tenir dies de més espessor, però intentarem que passi el menys possible».

Al davant, un rival que esgota les seves últimes opcions per classificar-se per als play-off i que fa sis partits que no guanya lluny de la seva pista. L'Al-Qázares ha fet alguns canvis des del partit de la primera volta a Extremadura i que la setmana va superar l'Estudiantes a casa (71-61). Segons Surís «el rival ve sense cap pressió i segueix sent un equip que ho fa bé malgrat els canvis a la plantilla».

El tècnic gironí destaca les seves jugadores americanes, Joy Alexis i Williams, com les jugadores que porten la batuta de l'equip extremeny, ja que són capaces d'anotar de fora i de jugar al pal baix. «Són exteriors polivalents i amb facilitat anotadora» va concloure Surís.

En el partit d'anada a Extremadura, l'Spar Citylift Girona es va emportar un partit igualat i complicat per 84-89. Una victòria del Girona acostaria les jugadores de Surís a ser cap de sèries i classificar-se directament per a la semifinals del play-off a falta de quatre partits per tancar la temporada regular.

Èric Surís diu que «hem de seguir amb aquesta ambició i esperem fer un bon partit». Un triomf que donaria una gran injecció de moral de cara el partit de tornada dels quarts de final de l'EuroCup davant el Galatasaray a Fontajau, on s'espera una gran entrada per viure una nit històrica.