El FC Barcelona va guanyar la seva segona Supercopa de Catalunya en tres edicions en superar a la tanda de penals l'RCD Espanyol després de l'empat sense gols al final d'un partit de perfil baix amb molt poques ocasions de gol i lluny de la tensió viscuda en els quatre derbis anteriors a la Lliga Santander i la Copa del Rei.

L'Espanyol va tenir més ocasions de gol i més control del joc en disposar de més jugadors titulars habituals a l'onze inicial, però el Barça, que també va perdonar algun gol en el partit, va acabar emportant-se el trofeu a la loteria dels penals.

El partit va començar boig, amb una clara ocasió per a un Paco Alcácer que no va aprofitar l'oportunitat per reivindicar-se. Tampoc l'Espanyol va saber aprofitar un regal del jugador del filial blaugrana Sergi Palencia al minut 7, ja que Pablo Piatti va enviar el seu xut al pit de Jasper Cillessen. Piatti, de nou, va perdonar l'altra ocasió clara de gol que va tenir a l'enviar als núvols un xut sense la presència de Cillessen, que havia sortit en l'acció prèvia. A la tanda de penals, el protagonisme absolut va ser per al porter del Barça, en aturar un penal a Jurado, el quart, i així, després d'un primer error de Sergi Darder enviant la pilota als núvols, va donar el títol al Barça, en què no va fallar ningú.