El pàdel ha deixat de ser un esport reservat a la classe elitista i ha entrat amb força en diferents sectors de la població. En els últims anys ha anat agafant més adeptes per la seva pràctica accessible i econòmica. Iniciar-se en aquest esport és fàcil. En altres disciplines com el tennis, el germà gran dels esports de raqueta, hi ha una barrera tècnica que pot dificultar la iniciació. En canvi en el pàdel de seguida agafes el ritme del joc. A banda, la inversió econòmica necessària per començar a jugar-hi és relativament baixa.

Tot això ha ajudat al fet que el pàdel compti amb més aficionats. I centres com el x3 Pàdel & Fitness de Sant Gregori són testimonis d'aquest fenomen. Així ho explica el seu propietari, en Carles Montes. «En els darrers anys hem copsat aquest creixement amb un augment del nombre de socis i usuaris que venen a les nostres instal·lacions. Avui ja som 300 socis. Ara, el creixement s'ha estabilitzat», apunta.

El club va néixer l'any 2011. Tres amics apassionats per aquest esport van decidir constituir un centre centrat en la pràctica del pàdel. «Es tractava d'un model nou a Girona, ja que només hi havia petites pistes de pàdel en clubs de tenis o clubs de pàdel indoor, és a dir, sense pistes a l'exterior», explica Montes, l'únic fundador de club que continua bolcat en el projecte. El x3 compta amb pistes exteriors i interiors, un dels trets que el distingeix de la resta de centres esportius.

El club ha anat creixent i a poc a poc s'ha anat complementat amb nous serveis: una zona de bar i una piscina d'ús exclusiu dels socis. A banda, el club s'ha anat focalitzant en la pràctica del fitness, incorporant a les seves instal·lacions un gimnàs on poder realitzar classes dirigides.

Escola de pàdel

Des del seu inici, el club compta amb una escola de formació per a nens i nenes. «Hem passat de tenir 5 nens a tenir-ne 120. Ha estat una evolució molt positiva», apunta Montes. La formació va més enllà, ja que el club també compta amb un grup d'una trentena de nens que competeixen en l'àmbit català i estatal.

I és que amb els anys s'ha demostrat que el pàdel és apte per a tots els públics. «Tenim tot tipus de públic, des de nens i nenes de tres anys fins a gent gran de 60 i 70 anys que venen a fer una partida de pàdel», explica Montes.

I el més important: no és un requisit obligatori tenir parella per poder jugar a pàdel. «L'interessat només ens ha de dir el dia i hora que vol jugar, li reservem una pista i li busquem les tres persones restants del seu mateix nivell perquè pugui fer una partida», explica Montes.

El club x3 Pàdel & Fitness organitza durant l'any diferents competicions socials o federades. Una de les grans cites del club és la celebració del seu aniversari, al setembre, quan s'organitza un torneig on participen més de 150 parelles amb un sopar de fi de festa que aglutina a unes 400 persones.

Una altra de les grans cites serà la setmana vinent, del 12 al 18 de març, amb la celebració del primer torneig de pàdel de Diari de Girona que tindrà lloc a les instal·lacions del club. Entre setmana es duran a terme els partits classificatoris i dissabte i diumenge tindran lloc les semifinals i finals de la competició.

El campionat té caràcter social i està obert a participants majors de 16 anys. Hi haurà tres categories: la masculina, la femenina i la mixta, i es podrà participar en una o en dues. En cada una d'elles hi haurà tres divisions en funció del nivell dels jugadors. Els partits es jugaran a tres sets i cada parella participant tindrà garantits dos partits. Tots els interessats s'han d'inscriure al x3 Club Girona Pàdel & Fitness. Hi ha temps fins avui al matí.