Avisats després de deixar-se dos punts al Gran Canària contra el Las Palmas, el Barça visita aquest vespre un altre equip en una situació delicada com és el Màlaga. Ho fa amb l'obligació de sumar els tres punts malgrat haver clavat un bon cop a la Lliga superant el seu principal perseguidor, l'Atlètic de Madrid (1-0), dissabte passat al Camp Nou. Els matalassers són ara a 8 punts i tenen l' average particular en contra però Ernesto Valverde sap que qualsevol badada pot ser perillosa. És per això que no hi ha temps per perdre quan es tracta de guanyar un títol i tots els punts són importants. Encara que d'aquí a quatre dies hi hagi segurament el partit més important de la temporada fins ara, com és la tornada dels vuitens de final de la Champions League contra el Chelsea al Camp Nou. Pensar en els anglesos serà inevitable davant un Màlaga que no guanyar des del 12 de desembre i confia a puntuar per esgotar les seves ja minses possibilitats de salvació.

Números en mà la diferència és abismal. El Barça és el primer amb 69 punts i el Màlaga, últim amb 13. Els blaugrana han guanyat 21 partits i els andalusos, 3; els barcelonins no n'han perdut cap, i els malaguenys, 20; uns han marcat 70 gols i els locals 13; les diferències són tantes, que els blaugrana farien bé de no confiar-se i en descomptar un partit més cap al campionat. Valverde haurà de pensar en si imposa rotacions en el seu equip amb el risc que això suposa. Per exemple, en l'últim partit davant l'Atlètic va perdre Iniesta per una lesió muscular i té Gerard Piqué amb problemes físics des de fa un mes. A més, la lesió de Semedo, que es va trencar el bíceps femoral davant el Girona a finals de febrer i estarà cinc setmanes de baixa, impedirà descansar a Sergi Roberto; mentre que en l'altre lateral, Valverde sí que té la possibilitat de donar minuts a Digne per evitar que el titular Jordi Alba arribi amb acumulació de minuts davant el Chelsea.

El Màlaga encadena sis derrotes consecutives i rep el líder amb l'escàs aval d'haver aconseguit una única victòria com a local, al novembre davant el Dépor (3-2), haver empatat sense gols amb el Llevant i el Girona, i perdut davant Betis, Espanyol, Atlètic, València i Sevilla. A 8 punts de la permanència, l'afició somia amb la gesta de repetir el resultat de la temporada passada, quan el Màlaga va vèncer per 2-0. Les úniques baixes de Jose González són Recio, Peñaranda i Adrián González.