A mesura que passen les jornades, els nervis i les necessitats s'accentuen. Sobretot a la part baixa de la taula, on la pressió de veure perillar la categoria provoca un neguit constant molt dolent per a la salut de qualsevol equip. És el cas del Llagostera que, malgrat semblar revifar després de Nadal, ha encadenat tres derrotes consecutives que l'han tornat de cop al pou. L'altra cara de la moneda és l'Olot, que després de molts mesos enfangat en les darreres cinc posicions, ha vist com l'arribada de Raúl Garrido ha suposat l'efecte revulsiu esperat. De la mà del tècnic valencià el conjunt garrotxí s'ha impulsat a la classificació i, amb 4 punts de coixí respecte al descens, veu la situació d'una manera molt diferent.

Amb aquestes dinàmiques tan oposades, Llagostera i Olot s'enfronten demà al migdia (12.00) en un derbi d'urgències, sobretot per als d'Òscar Álvarez. Ara bé, un derbi és un derbi i a la primera volta ja va quedar demostrat que són partits en què pot passar de tot. Al Municipal garrotxí, el Llagostera es va endur els tres punts (1-2) després que els locals desaprofitessin un bon grapat d'ocasions. Llagostera i Olot no s'han enfrontat gaires cops al llarg de la història. De fet, el de demà serà tot just el tercer derbi de Lliga que es disputa al Municipal llagosterenc. El més recent va tenir un clar color blaugrana. Va ser la temporada 2013-14, en què el Llagostera va acabar ascendint a Segona A. Aquell dia, els homes d'Oriol Alsina van golejar l'Olot, que dirigia Edu Vílchez, per un clar 5-0, amb tres gols de Marc Sellarès, un d'Eloy Gila i un altre de penal d'Enric Pi.

L'altra vegada que s'han trobat en competició de lliga Llagostera i Olot al Gironès va ser la temporada 2005-06 a Primera Regional en la primera jornada. Aquell dia, el resultat va ser d'empat sense gols (0-0) i al final de l'exercici els llagosterencs van aconseguir pujar a Regional Preferent.