El Barça va anunciar durant el dia d'ahir que ha arribat a un acord amb el Gremio de Porto Alegre brasiler per subscriure una opció de compra sobre el jugador Arthur Henrique Ramos d'Oliveira Melo, pel qual el club català podrà exercir aquest dret sobre els drets federatius del jugador el proper mes de juliol de 2018. Tot i això, la intenció és que el futbolista no arribi a Barcelona fins al gener del 2019. En el cas que l'entitat blaugrana exercís finalment l'opció signada, el preu del traspàs queda fixat en 30 milions d'euros més 9 milions en variables.

El migcampista, nascut el 12 d'agost de 1996 a Goiania (Brasil), al qual el seu nou club defineix com un «destre perillós prop de l'àrea», ha guanyat la Copa del Brasil i la Copa Libertadores amb el Gremio, en què ha jugat els últims quatre anys. També ha jugat amb la selecció sub-17 i sub-20 de la 'canarinha' i, tot i estar convocat en algunes ocasions amb l'absoluta, encara no ha debutat en una selecció on hi ha els blaugrana Paulinho i Philippe Coutinho.

Arthur va començar a jugar l'any 2008 en les categories inferiors del Goiás Esporte Clube, i va recalar el 2010 al Gremio de Porto Alegre, en què va debutar en el primer equip a les ordres de Luiz Felipe Scolari. A més, va ser peça clau de la Copa Libertadores 2017, competició en què va ser elegit MVP al partit de tornada de la final.

Iniesta i el Chelsea

D'altra banda, el primer equip del Barça va gaudir ahir d'un dia de descans i tornarà avui a la feina per preparar el partit de dimecres al Camp Nou contra el Chelsea, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. La gran incògnita és saber si Ernesto Valverde podrà comptar amb el migcampista Andrés Iniesta. El manxec es va lesionar al bíceps femoral el passat 4 de març i està treballant al màxim per refer-se. Avui es reincorporarà al grup per veure en quina fase de recuperació està.