«Esperem que aquest resultat ens serveixi per superar el moment de dificultat que hem tingut», deixava anar Quique Sánchez Flores, entrenador de l'Espanyol, ahir en roda de premsa. El seu equip va saber reaccionar. Tot i començar perdent el seu partit contra la Reial Societat, va despertar a temps capgirant el resultat gràcies a les dianes de Leo Baptistao i Gerard Moreno. Per si de cas, el gironí Pau López, molt segur sota pals, es va encarregar de mantenir el resultat intacte. Una victòria important per als blanc-i-blaus, que encadenen set jornades consecutives sense perdre.

Va engegar amb força el matx, amb oportunitats per a banda i banda. Willian José va ser el primer a avisar. Un xut elevat, però suficient per posar en alerta els locals. Pau López va sortir atent en les altres aproximacions. De la seva banda, Baptistao, Granero, Gerard i Piatti protagonitzaven l'atac de l'Espanyol, però sense sort.

Tot igualat. En marcador, en joc. En tot. Però va aparèixer llavors Willian José per trencar l'equilibri. L'atacant va aprofitar una desafortunada relliscada d'Óscar Duarte per intetnar-se a l'àrea i superar Pau López. És el dotzè gol del brasiler, que situava el 0-1 a l'electrònic per posar nerviosa a la parròquia local.

L'Espanyol necessitava reaccionar i ho va fer només tornar del descans. Va sortir molt més entonat l'equip de Sánchez Flores, que va trobar la recompensa ben aviat. Després de dues clares ocasions que va rebutjar Moyá, Leo Baptistao, al 50, feia l'empat amb una fuetada impossible per al porter.

La Reial va quedar tocada. Els de casa, seguien a la seva. I tanta insistència va donar el seu premi. Havia de ser Gerard Moreno. Qui, si no. Ell va ser objecte de penal i ell mateix va plantar la pilota als onze metres. Va fallar el llançament, però després de recollir el refús, va fer el 2-1. Els d'Eusebio, ara a remolc, van provar d'empatar, però sense empenta ni tampoc encert. Héctor Moreno, de cap, i Odriozola, ho van provar. Pau López es va mostrar molt segur, impedint cap mena de reacció. El resultat ja no es va moure i l'Espanyol, que encadena set partits sense perdre, ja torna a mirar cap amunt.