El Mundial de MotoGP, Moto2 i Moto3 de motociclisme arrenca aquest diumenge dia 18 a Qatar en un any en què hi haurà 19 proves, una més que l'any passat, i que finalitzarà el novembre a València. A la categoria reina, Maverick Viñales (Yamaha) vol treure's l'espina de la temporada passada, en què va quedar tercer, i té entre cella i cella destronar Marc Márquez (Honda), el vigent campió. No obstant això, a més del pilot de Cervera també se les haurà de veure amb Andrea Dovizioso (Ducati), que va quedar segon, i no es descarta que Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i, fins i tot Johann Zarco, també puguin dir la seva.

A Maverick, les sensacions de la pretemporada (Malàisia, Tailàndia i Qatar) no li han anat com esperaven i ha quedat un pèl desconcertat pel rendiment de la seva moto. Dies abans d'iniciar el campionat considera que no estava preparat per competir a davant, si bé el circuit de Losail ja hi va guanyar ara fa un any. "Em noto bé, però encara no al 100%; tenim un gran marge de millora. Hem de seguir treballant", apuntava.

Amb el Movistar Yamaha, el pilot rosinc i palauenc, de 23 anys, ha allargat el contracte fins al 2020. A les seves vitrines té un títol de campió, de Moto3, el 2013, però aquest 2018 confia a col·locar el de MotoGP.

Isaac, més motivat que mai

En una categoria per sota, Moto2, el llançanenc Isaac Viñales (Kalex) ha explicat que es troba millor que mai i aspira a superar, amb escreix, el 22è lloc de l'any passat. Les sensacions són molt bones; tenim potencial per aconseguir bons resultats", confessava el SAG Racing Team, que es va perdre l'últim test de pretemporada, la setmana passada a Jerez, per unes molèsties a l'espatlla.

La primera de les 19 proves de Mundial -una més que l'any passat per la inclusió de Tailàndia- serà Qatar: a les 15.20 h serà el torn d'Isaac a Moto2 i a les 17 h el de Maverick a MotoGP.

Maverick, el tercer màxim favorit per a les cases d'apostes

Si l'any passat l'entorn del motociclisme situava Maverick Viñales com a màxim candidat al títol de MotoGP juntament amb Marc Márquez, aquest cop les cases d'apostes, per exemple, situen com a clar favorit número 1 el de Cervera, mentre que el de Roses i Palau-saverdera està entre el tercer i quart lloc. Després de valorar les quantitats proposades per pàgines webs com Sportium, William Hill, Bwin, 888Sport i Bet365, que Márquez revalidi el títol es paga molt poc, al voltant d'1,70 € per euro apostat. En canvi, que el trofeu vagi a mans de Maverick es remunera entre 7 i 8 euros, quan fa un any oscil·lava entre 2,75 i 3 €, i fins i tot les cases d'apostes creuen que Lorenzo, sobretot, i Dovizioso, quedaran per davant seu al final de temporada.

En una BTT de Roses abans del debut

A més de les motos, l'altra passió esportiva coneguda de Maverick Viñales és el ciclisme. Divendres passat, a Andorra, on viu ara, va presentar el seu nou equip ciclista, el MVK25-Agrupació Ciclista Andorrana, i diumenge, just set dies abans de debutar en el Mundial de MotoGP, va participar en una prova de BTT a casa.

Es tracta de la Bike Marató del Cap de Creus de Roses, que celebrava la vuitena edició, i Maverick va culminar la marató, de 70 km, amb un ­desnivell acumulat de 2.000 metres.

Aquesta prova el pilot de motociclisme la va fer per equips, al costat del figuerenc David Martí, ­corredor del Surià Bicis, i el conjunt MVK25-Surià Bicis va entrar en vuitè i novè lloc després de 3 hores i 37 minuts pedalant. Era organitzada pel CC de Roses i Easybikes i hi van participar 440 ciclistes, d'entre els quals el també pilot del Mundial de motociclisme Aleix Espargaró, que va ser quart.