Andrea Dovizioso (Ducati), en la categoria de MotoGP, i Àlex Márquez (Estrella Galicia), a Moto2, i Jorge Martín (Honda), a Moto3, van ser els més ràpids després de la disputa aquest divendres dels primers entrenaments lliures del Gran Premi de Qatar, primera prova del Mundial de Motociclisme.

En la categoria reina, l'italià va demostrar el potencial de la Desmosedici en aquest traçat, on habitualment rendeix bé i on en les tres últimes visites ha acabat sempre en la segona posició. En canvi no va ser el dia per a les Yamaha. Maverick Viñales va patir de valent i va quedar fora dels 10 millors, en l'onzena posició, lluny dels millors temps.

Dovizioso va signar un millor crono d'1: 54.361, a 300 mil·lèsimes del que va fer el francès Johann Zarco (Yamaha) en el test de pretemporada, i va dominar la taula de temps per tan sols sis mil·lèsimes per davant de la Ducati satèl·lit de Petrucci. En una emocionant final d'entrenament, es va colar en la tercera posició Alex Rins. El 'Top 5' el van completar una tercera Desmosedici, la de Jorge Lorenzo, que segueix rendint bé a Losail i es va quedar a mig segon, igual que l'italià Andrea Iannone, que va situar l'altra Suzuki davant. Marc Márquez i Dani Pedrosa van venir a continuació. En Moto 2 Isaac Viñales va fer el setè millor temps.