Puntualment ahir a les sis de la tarda, i des del podi instal·lat a l'avinguda Ramon Folch de Girona, va arrencar la 66a edició del Ral·li Moritz Costa Brava, primera prova puntuable per als campionats d'Europa, Espanya i Catalunya de Ral·lis Històrics en les modalitats de Velocitat i Regularitat. Els guanyadors de la passada edició, els italians Lucky Battistolli-Fabrizia Pons (Lancia Delta HF Integrale 16V) van ser els primers a prendre la sortida fins a completar els 158 cotxes participants distribuïts en les modalitats de Velocitat (55 equips), Regularitat (59) i Legend (44 vehicles en exhibició). La sortida als participants la van donar Eduard Berloso, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, i Josep Pujols, delegat d'Esports de la Generalitat, entre altres autoritats.

Després de Lucky-Pons (Lancia Delta núm. 1), van desfilar pel podi un important elenc de pilots i màquines: el finlandès Harri Toivonen (germà del mític Henri)-Cédric Wrede (Ford Sierra núm. 2), el francès Serge Cazaux-Maxime Vilmot (Ford Sierra núm. 3); els asturians Cele Fuencueva-David de la Puente (Ford Sierra núm. 5); els gallecs Xesús Ferreiro-Xavi Anido (Ford Escort núm. 6); l'austríac Karl Wagner-Gerda Zauner (Porsche 911 núm. 7); el noruec Valter Chr. Jensen-Erik Pedersen (BMW M3) i un llarg etcètera fins als 158 cotxes que havien passat satisfactòriament al matí les verificacions.

L'extraordinària participació amb què compta el ral·li ha inundat la ciutat de Girona d'equips, pilots i cotxes, un gran moviment de persones i màquines que durant aquest cap de setmana es traslladarà a les carreteres de la zona i a les poblacions per les quals circularà. Després de la sortida, en el dia d'ahir els cotxes s'havien d'enfrontar a tres trams cronometrats: Santa Coloma de Farners-Sant Hilari Sacalm; Sant Hilari-Osor i Els Àngels. Al final de l'etapa els cotxes van quedar en règim de parc tancat a l'aparcament de la Copa.

Aquest dissabte dia 17 es disputarà la segona etapa, molt més llarga que la precedent, amb quatre especials a realitzar dues vegades: Osor (a les 09.18 i 14.48); Collsaplana (a les 10.00 i 15.30); Grions (a les 11.00 i 16.30) i Cladells (a les 11.45 i 17.15. El total de km d'aquest ral·li és de 510,079 dels quals 150,688 són cronometrats, distribuïts en onze trams.