Maverick Viñales va fer una gran remuntada en el Gran Premi de Qatar de MotoGP, el primer de la temporada. El gironí va arrencar dotzè però va fer una mala sortida i va caure fins la quinzena posició. Tot i així en les 22 voltes de cursa va aconseguir escalar fins a la sisena posició i va entrar amb el segon grup de la cursa després dels tres primers, amb Crutchlow, Petrucci i Pedrosa, a gairabé quatre segons del vencedor, Andrea Dovizioso.

Dovizioso i Márquez va oferir un espectacular duel en les últimes voltes del primer Gran Premi de l'any celebrat en el circuit de Losail. El pilot de Cervera va provar d'avançar l'italià en el darrer revolt del circuit, però el pilot de Ducati es va defensar bé i el català es va haver de conformar a creuar la línia de meta segon, a 27 centèsimes del guanyador de la cursa.

El francès Johann Zarco, que havia fet la pole, va mantenir la primera plaça un cop es van apagar els semàfors, amb Márquez a la seva roda. La millor sortida la va protagonitzar el seu company Dani Pedrosa, que va passar de la setena a la tercera posició, amb Rossi col·locant-se just darrere seu després d'iniciar vuitè.

Només dues voltes més tard, Il Dottore va avançar Pedrosa, iniciant una persecució al de Cervera que va culminar amb l'avançament en la sisena volta. No va poder, però, amb Zarco, en una baralla que va permetre a Márquez apropar-se i tornar-li la passada.

Durant les primeres voltes, un grup format per Zarco, Rossi, Márquez, Dovizioso, Crutchlow, Petrucci, Rins i Pedrosa estava separat per molt poca distància en les primeres posicions.

Així, es van veure un gran nombre d'avançaments entre els diferents pilots que anaven al capdavant.

En la desena volta van caure dos pilots espanyols. Primer va ser Álex Rins, que va caure quan rodava sisè. Just després va caure Jorge Lorenzo, quan anava desè.

Va ser a falta de vuit voltes per al final que els pilots es van començar a distanciar, i Dovizioso, Márquez i Rossi quedaven en les tres primeres posicions disputant-se la cursa. Mentre, el poleman d'ahir, el francès Johann Zarco, anava perdent posicions després d'una passada del pilot de Cervera a falta de deu voltes.

Rossi va quedar descartat de la victòria una vegada Dovizioso va augmentar el ritme, però Márquez era l'ombra del pilot italià, que no es podia desfer del català.

En una última volta molt emocionant, el de Cervera ho va provar per primera vegada en el sisè revolt, però no va poder. Ho va tornar a provar en el setzè, l'últim, però l'italià, que no era la primera vegada que es defensava del pilot d'Honda, li va tancar la porta per aconseguir el primer Gran Premi de l'any.

Valentino Rossi va acabar en tercara posició, sumant el seu 192è en la categoria reina al llarg de la seva carrera.

Arenas, lesionat, no corre

El pilot de Llançà Isaac Viñales, en Moto2, va ser setzè, a una posició dels llocs que donen accés a puntuar, però a mig minut del primer classificat, l'italià Banagnia. En Moto3, el gironí Albert Arenas no va participar en la carrera després de fracturar-se la clavícula en els entrenaments lliures previs a la cursa. Arenas haurà de passar per quiròfan per arribar amb les màximes condicions al Gran Premi d'Argentina d'aquí a tres setmanes.