Una part de la recaptació del primer torneig de pàdel de Diari de Girona, que va fer-se la setmana passada a les instal·lacions de l'x3, ha anat a parar a la Fundació Oncolliga de Girona.

Què ha suposat per a la fundació participar en el torneig?

Ha estat un fet molt positiu que hagin pensat en la nostra fundació. Nosaltres som una entitat que existeix gràcies a l'organització d'activitats solidàries com ha estat el primer torneig de pàdel de Diari de Girona. Al voltant d'un 40% del nostre pressupost procedeix de la recaptació d'aquest tipus d'actes organitzats per la mateixa fundació o per empreses externes. Activitats com el torneig de pàdel fan possible l'Oncolliga, ja que d'aquesta forma podem arribar a tots els malalts que anualment els donem servei de forma gratuïta.

Participar en una activitat com aquesta és també una oportunitat per donar-los a conèixer davant la societat?

Sí, la participació de la fundació en aquest tipus d'activitats ens dóna molta visibilitat. El nostre objectiu és que tothom conegui el treball de l'Oncolliga i els serveis que oferim als malalts de càncer. Participem tant en activitats esportives com culturals.

I alhora és una forma de promoure l'activitat esportiva amb aquest tipus d'actes.

Exacte. Al llarg de l'any, des de la Fundació organitzem moltes activitats dedicades a l'esport perquè entenem que l'esport és una manera de prevenir les malalties i portar una vida més saludable.

Dins el torneig, la fundació també ha participat en les activitats que s'han organitzat paral·lelament als partits?

Sí, dissabte vam organitzar una xocolatada benèfica oberta a tothom. També vam comptar amb una parada per a la venda de productes de Mimosa. Es tracta de diferents joies d'artesania elaborades per dones que pateixen o han patit càncer i això ha frenat la seva vida professional.