El pilot italià Andrea Dovizioso (Ducati) s'ha convertit en el primer líder de MotoGP després d'imposar-se en la cursa d'aquest diumenge al Gran Premi de Qatar, prova inaugural del Mundial de motociclisme, després d'un gran mà a mà amb l'espanyol Marc Márquez (Repsol Honda), que ha acabat segon, mentre que el també transalpí Valentino Rossi (Yamaha) ha completat el podi.

D'aquesta manera, 'Dovi', vigent subcampió de la categoria reina, aconsegueix la victòria número 18 de la seva carrera, la novena en MotoGP. Tot després d'una espectacular lluita amb el de Cervera, que el va fer suar per ser el primer a veure la bandera a quadres.

Amb la nit ja caiguda sobre el Circuit Internacional de Losail, el francès Johann Zarco (Yamaha) va mantenir la primera plaça un cop es van apagar els semàfors, amb Márquez a la seva roda. La millor arrencada la va protagonitzar el seu company Dani Pedrosa (Repsol Honda), que va ascendir des de la setena a la tercera posició, amb Rossi col·locant-se just darrere seu després d'iniciar vuitè.

Només dues voltes més va trigar 'Il Dottore' en passar també al de Castellar del Vallès, iniciant una persecució al de Cervera que va culminar amb l'avançament en la volta 6. No va poder, però, amb el gal, en una baralla que va permetre a Márquez apropar-se i tornar-li la passada.

Lluny dels focus, Dovizioso va aconseguir atrapar al grup capdevanter i es va unir a la baralla, assaltant la segona plaça. Tot això amb set pilots lluitant pel podi: Zarco, Márquez, Dovizioso, Rossi, el britànic Cal Crutchlow (Honda), l'italià Danilo Petrucci (Ducati) i Pedrosa.

Alhora, Àlex Rins (Suzuki) i Jorge Lorenzo (Ducati), per unes caigudes a les corbes 2 i 4, i Pol Espargaró (KTM), amb la seva entrada a boxes per problemes mecànics, s'acomiadaven de la cursa.

A falta de cinc voltes va haver-hi canvi en les primeres posicions, al final de la recta; Dovizioso atacava i sobrepassava a Zarco, que al seu torn es quedava endarrerit i veia com Márquez també el deixava enrere. No van tardar gaire tampoc Rossi i Crutchlow a deixar al ''poleman' de dissabte a la cinquena plaça.

Així, la victòria era ja cosa dels dos italians i de l'espanyol, que es despenjaven dels perseguidors, als quals s'unia Maverick Viñales (Yamaha), guanyador l'any passat en el desert.

En una última volta d'infart, 'Dovi' va resistir l'assetjament del vigent campió de la categoria, que va haver de conformar-se amb el segon lloc. Rossi, per la seva banda, va completar el podi i va repetir la tercera posició igual que l'any passat a Losail.

Quant a la resta d'espanyols, Viñales va acabar finalment sisè, just per davant de Pedrosa, setè. A més, Tito Rabat (Ducati) va finalitzar onzè, Álvaro Bautista (Ducati) ho va fer tretzè i Aleix Espargaró (Aprilia) va ser dinovè. Rins, Lorenzo i Pol Espargaró no van acabar la cursa.