El ciclista colombià Jarlinson Pantano Gómez (Trek-Segafredo) va guanyar ahir a Vielha la cinquena etapa de la Volta a Catalunya en imposar-se a l'esprint al seu company de fuga Vegard Stake Laengen (UAE-Team Emirates) després d'un ràpid descens des de la sortida del túnel de Vielha mentre que Alejandro Valverde (Movistar Team) segueix líder.

Pantano, que no guanyava una etapa des de la que va aconseguir en el Tour de França de 2016, es va ficar en una nodrida fugida de fins a dotze ciclistes i va imposar la seva condició d'escalador, primer, per superar amb ritme els alts del port del Cant, de categoria especial, i el Port de la Creu de Perves (primera) i després baixar amb molta velocitat cap a la meta, agafant uns metres d'avantatge que van sepultar el noruec Laengen.

Ni Pantano ni Laengen eren cap amenaça per a Alejandro Valverde, que va intentar de nou ser protagonista atacant a l'entrada del túnel però sense donar-li continuïtat. Va ser la resposta als atacs de Bob Jungels (Quick-Step Floors) o Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), que no van funcionar, com tampoc els intents del Mitchelton i l'Sky. Valverde manté el mallot de líder de la general tot i que el colombià de l'Sky Egan Bernal, segon a la general provisional, li retalla 3 segons, fruit d'una bonificació, i està ara a 16.