Amb Leo Messi en plenes concidions després de perdre's l'últim partit a Itàlia, l'Argentina examina el potencial i la ratxa d'imbatibilitat de l'Espanya de Julen Lopetegui, en un Wanda Metropolità ple d'il·lusió en la seva estrena d'un partit de la selecció espanyola. La il·lusió d'una immaculada fase de classificació camí de Rússia barrejada amb les bones sensacions deixades en amistosos de grandesa, com el darrer empat a Alemanya (1-1) desperten una nova esperança de tornar a fer història en una gran cita. El somni per complir de conquerir dos dels tres últims Mundials comença a instal·lar-se en jugadors i una afició que emplenarà el Metropolitano.

Lopetegui no tindrà dos dels seus titulars tan importants com Sergio Busquets per lesió, i David Silva, que va haver d'abandonar la concentració per motius personals. Això permetrà el seleccionador espanyol provar detalls de cara al Mundial i jugadors com ara Dani Parejo i Marcos Alonso. Iniesta liderarà d'inici Espanya. El seu futbol té en Isco el millor dels socis, amb el madridista trobant en la selecció el refugi perfecte al seu art, amb la continuïtat que necessita i la confiança cega del seu entrenador. S'esperen pocs canvis de Lopetegui, retocs a un onze en què el debat del 9 li genera el major maldecap de cara a Rússia. Sense Morata, la gran actuació de Rodrigo a Alemanya el va fer mereixedor d'una plaça. Davant d'Argentina els toca demostrar a Diego Costa o Iago Aspas. Un d'ells es quedarà en el camí en la decisió més complicada de la llista del seleccionador espanyol. Amb De Gea fix, la defensa podria ser la titular amb Piqué amb millors sensacions que a Alemanya, i Ramos a punt per jugar després de ser pare diumenge. Després de provar Koke en el lloc de Busquets, Saül, Rodri i Parejo opten a la plaça; mentre que Asensio és el favorit a reemplaçar Silva i Costa a començar en punta.

De la seva banda, Messi va assegurar que estava «bé» i va parlar del Mundial. Messi va comentar que podria estar davant l'última oportunitat de guanyar el títol. «Sempre pensem que és l'última oportunitat per ser campions. Se'n va una generació important i canviaran molts jugadors, la prenem com una oportunitat bonica».