Com és habitual cada Setmana Santa, les comarques gironines bullen d'activitat esportiva. La majoria de competicions s'aturen, i emergeixen infinitat de tornejos en disciplines com el futbol, el bàsquet i l'handbol, entre d'altres. MIC a banda, a Peralada i a Castell d'Aro aquests dies també es pot gaudir de tornejos futbolístics de base, així com a Lloret s'hi ha dut a terme una competició d'handbol, i en bàsquet conviuen el Costa Brava Girona, el MIC, el Top European de Platja d'Aro, el torneig de Santa Coloma (sub-15) i el Globasket de Lloret. Iniciatives que dinamitzen el sector turístic portant equips i familiars a la demarcació en unes dates assenyalades.

El torneig de Peralada (de categoria aleví 2007), arriba a la 14a edició amb vuit equips convidats, Barça, Vila-real, Reial Madrid, Cornellà, Llagostera, Inter México, De Anza Forze i els amfitrions. Arrenca divendres i s'allargarà fins diumenge al camp Municipal.El mateix diumenge 1 d'abril a partir de les 12 del migdia, l'Aro organitzat el tercer Minimic. En aquesta edició hi participaran els següents clubs: Sant Ponç, Bisbalenc, Gironès Sàbat, Farners, Monells, Palafrugell, Esc. Fut. Calonge, Fund. Palamós i Aro.

En bàsquet també es poden trobar múltiples propostes. El MIC, per segon any, combina futbol amb l'esport de la cistella. A més es poden trobar d'altres propostes més consolidades com el Costa Brava Girona Basket, que arriba a la cinquena edició, amb 60 equips inscrits, o el torneig sub-15 de Santa Coloma de Farners, on en categoria masculina hi participaran Joventut, València, Manresa, Saragossa, Estudiantes, Bilbao, Cornellà, Bàsquet Girona, Askatuak, SES, Maresme i CB Farners. I en categoria femenina: València, Mataró, Joviat, Maresme, Cassanenc, Vilafant i CB Farners. A Lloret s'hi viurà una nova edició del Globasket, mentre que a Platja d'Aro avui es tanca el Top European, un torneig internacional sub-16, que s'ha estrenat aquest any.

En handbol avui es tanca la novena edició de la Lloret Cup. Amb un total de 18 equips, la competició s'ha convertit en una tradició més de Setmana Santa pel que fa a l'handbol. El torneig ha reunit equips de les categories aleví, infantil, cadet, juvenil i sènior, amb presència internacional destacada. A Lloret també aquests dies s'hi ha disputat la 14 a edició del torneig internacional d'Ultimate Frisbee, un espectacular esport sense contacte, que es juga amb un disc volador (frisbee).